Constanţa: Maşinile şcoală circulă pe bulevardele interzise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Maşinile şcoală circulă pe bulevardele interzise
Constanţa: Maşinile şcoală circulă pe bulevardele interzise

Maşinile-şcoală se strecoară cu greu în traficul extrem de aglomerat de pe arterele principale ale oraşului. Mulţi instructori îşi îndrumă cursanţii pe bulevardele aglomerate ale Constanţei, ignorând legea care le interzice acest lucru.

Unii instructori au înţeles pe unde au voie să circule şi pe unde nu, în timp ce alţii cred că tot oraşul le aparţine. Interdicţia are la bază o hotărâre a Consiliului Local, aplicată de conducerea Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Constanţa şi are în vedere Bulevardele Tomis, Ferdinand, Mamaia - sectorul de drum cuprins între străzile Mircea cel Bătrân şi Bulevardul Ferdinand, 1 Mai, Aurel Vlaicu, şoseaua Mangaliei, staţiunea Mamaia, precum şi Piaţa Ovidiu. Tot Poliţia spune că şi Bulevardul Alexandru Lăpuşneanu intră în categoria arterelor pe care maşinile de şcoală au interzis, aspect negat vehement de instructorii auto.

Purtătorul de cuvânt al SPR Constanţa, subinspector Marius Ghiţă, a declarat că sunt interzise manevrele de poligon pe orice arteră din municipiu care are statutul de bulevard.

Măsură acceptată de instructori

Aşadar, nu este necesar ca lecţiile de şofat să fie predate pe marile bulevarde, unde, şi aşa, traficul este destul de aglomerat. Decizia nu are în vedere doar sezonul estival, ci este una permanentă. „Din punctul meu de vedere este o măsură bună şi nu ar fi prima dată când este luată. Măsura este benefică pentru ceilalţi participanţi la trafic, dar constituie un mic impediment pentru cursanţii care nu reuşesc să capete experienţa circulaţiei pe un bulevard“, a declarat Dragoş Moşoianu, reprezentantul Şcolii de Şoferi YTC.

De cealaltă parte a baricadei se află liderul Ligii Instructorilor Auto din Constanţa, Vasile Budu, care este de părere că măsura aceasta nu face altceva decât să îngrădească libera circulaţie. „Nu este bine aşa. Cei de la Poliţia Rutieră, când au dat examen pentru permisul de conducere, au avut posibilitatea să circule pe toate arterele“, a declarat Budu. El este de părere că nu se pot pregăti cursanţii numai pe câmp, iar atunci când iau permisul şi intră pe bulevarde să întâmpine dificultăţi.

O altă nemulţumire a instructorilor este şi aceea că pe Bulevardul Mamaia nu este permisă circulaţia maşinilor-şcoală măcar în afara sezonului estival. „De la 15 septembrie am fi mers în Mamaia şi nu am mai fi încurcat traficul din oraş“, a conchis Budu.

Sancţiunile pe care le pot primi instructorii

Amenda maximă pe care o poate lua un instructor auto surprins că îşi învaţă elevii pe arterele mai sus menţionate este de 300 de lei. Restricţiile sunt valabile pentru toate categoriile de autovehicule, cu excepţia troleibuzelor şi au intrat în vigoare de la 1 iunie.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite