Mascaţii au descins la Ecological Center din Năvodari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupele speciale ale Poliţiei au descins în această după-amiază la Ecological Center din Năvodari. Poliţiştii caută acte care privesc autorizarea construirii unei gropi de deşeuri chimice periculoase.

UPDATE: Roberto Ventincelli, reprezentantul societăţii Ecological Center, nu a înţeles prezenţa procurorilor şi nici pe cea a mascaţilor. „Am fost la instanţă şi am avut câştig de cauză. Nu înţeleg ce mai vor acum de la mine. Toată ziua am avut controale pe cap", susţine Roberto Ventincelli.

UPDATE: În timpul descinderilor, organele de anchetă au scos la iveală detalii surprinzătoare. Printre documentele pe care oamenii legii le-au verificat, aceştia au descoperit faptul că societatea Ecological Center din Năvodari deţinea un certificat de urbanism, semnat de primarul Ion Dobre la 10 august 2004, dată la care respectivul edil nu mai era în funcţie. Din datele oferite de achetatori, în august 2004 primarul oraşului Năvodari era Tudorel Calapod.

Anchetatorii au controlat fiecare birou în parte

image

Mai mult decât atât, anchetatorii nu au descoperit originalul documentului la Primăria oraşului.

„Ne-au pus să aşteptăm“

Reprezentanţii societăţii din Năvodari susţin că într-adevăr certificatul de urbanism descoperit de anchetatori a fost semnat de  Ion Dobre, însă la momentul în care au intrat în posesia actului primarul nu mai era în funcţie.

Certificatul de urbanism semnat de fostul primar Ion Dobre

image

„Actul a fost semnat prin mai - iunie, iar nouă ni l-au dat abia în luna august. Am întrebat de ce durează atât însă am primit exlicaţia că s-a schimbat legislaţia“, susţine Florica Suciu (64 de ani), director adjunc al firmei Ecological Center.

Surse neoficiale au spus că acţiunea din această după-amiază face parte operaţiunile din dosarul deschis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa privind modalitatea prin care s-au emis avizele pentru construirea, lângă Năvodari, a unui munte de 95 de metri înălţime din deşeuri chimice. Depozitul a primit toate autorizaţiile mai puţin pe cea a Primăriei din Năvodari.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite