Constanţa: Masaj la malul mării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Masaj la malul mării
Constanţa: Masaj la malul mării

Tot mai mulţi turişti care vor să scape de stres apelează la serviciile maseurilor care şi-au deschis „cabinete“ pe plaje. Preţul pentru jumătate de oră de masaj este de 20 de lei. Medicii avertizează însă că astfel de şedinţe nu au efecte terapeutice, ci doar de destindere.

Maseurii şi-au întins mesele de masaj şi uleiurile de relaxat pe aproape toate  plajele de pe litoral încă de la deschiderea sezonului estival şi aşteaptă clienţii. Dorinci ca în concediu să se simtă cât mai bine, mulţi turişti apelează şi la această metodă specială de relaxare. „Este a treia oară când vin la nea’ Mitică să-mi facă masaj. Prima dată eram curios, iar acum am descoperit că mă simt chiar mai bine, mai uşurat de toate grijile şi stresul”, spune George, un turist din Bucureşti, în vârstă de 29 de ani.

30 de minute de relaxare, 20 de lei

Nea’ Mitică vine de doi ani pe plaja din staţiunea Eforie Nord şi face masaj turiştilor. Bărbatul are un singur loc pe care şi-l păstrează în fiecare sezon, astfel încât clienţii să-l găsească uşor de fiecare dată când au nevoie de el. „Am fost un an la «Aqua Magic», în Mamaia, iar de doi ani vin numai aici. Tot timpul turiştii mă găsesc lângă Hotel Belona, în acelaşi cort albastru pe care scrie masaj”, zice nea’ Mitică.   

Maseurii de pe plajă se plâng şi ei de criza economică din acest an. „Nu se compară cu anul trecut când aveam câte 30 de clienţi pe zi. Sezonul acesta am avut cam opt clienţi într-o zi. Este clar că din cauza crizei se întâmplă asta”, spune Cosmin Voicu, un tânăr care face masaj turiştilor veniţi în Costineşti.

În schimb, nea’ Mitică nu se plânge de criză şi spune că masajul reprezintă sănătate, iar la sănătate oamenii nu renunţă. „Într-adevăr anul trecut aveam mai mulţi clienţi, dar eu nu mă plâng nici de acest an. Fac masaj medical, pentru că am făcut şcoala sanitară. Vin în jur de zece persoane pe zi şi îmi este de ajuns, iar în weekend ajung chiar la 12 clienţi. Cât despre concurenţă, nu mă deranjează”, mai spune maseurul de pe plaja din Eforie Nord.

Preţurile la masaj diferă în funcţie de durata şedinţei. Astfel, pentru 20 de minute de relaxare, clienţii trebuie să plătească 15 lei, iar 30 de minute costă 20 de lei. Sunt şi maseuri care fac şi câte 10 minute de „terapie“ pentru 10 lei.

Istoria masajului pe plajă

Masajul pe plajă a aparut pentru prima oară în Asia şi în Caraibe şi a pătruns apoi în Europa. Turiştii care aleg să-şi petreacă vacanţa în ţară se pot bucura de acest privilegiu şi pe plajele litoralului românesc, unde maseurii se găsesc aproape la tot pasul.

De asemenea, masajul pe plajă este mai ieftin decât cel făcut în saloane sau în alte centre specializate, unde preţurile pornesc de la 40 de lei pentru 20 de minute.

Clienţii trebuie să ţină cont că o parte dintre maseurii de pe litoral sunt amatori şi, chiar dacă stăpânesc anumite tehnici, şedinţa nu are efecte terapeutice.

„Dacă vrei să beneficiezi de un masaj care să-ţi stimuleze cu adevarat circulaţia, somnul şi respiraţia, este mai bine ca oamenii să apeleze la serviciile unor maseuri profesionişti din centrele medicale“, explică Mădălina Pătraşcu, medic-maseur.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite