UPDATE Masacru printre delfini: 17 mamifere moarte, aduse la mal de valuri în ultimele 24 de ore FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa Societăţii de Explorări Oceanografice şi Protecţia Mediului Marin „Oceanic Club“ a avut două zile foarte aglomerate: ieri a ridicat de pe plajele litoralului cinci delfini morţi, iar astăzi încă 12 mamifere au fost găsite eşuate în partea de nord a litoralului şi în Vama Veche.

Ieri dimineaţă, patru delfini au fost găsiţi morţi pe plajele din Mamaia şi Eforie Nord. Un alt pui de marsuin mort a fost găsit în zona din dreptul Liceului Energetic din Constanţa. Specialiştii spun că toţi delfinii găsiţi morţi fac parte din aceeaşi specie: Phocoena phocoena relicta.

Unul dintre delfini a fost găsit mort pe plaja Acapulco, din Eforie Nord

„Cei mai mulţi au murit înecaţi, după ce au fost prinşi în plasele de pescuit. În cazul puiului, acesta a murit ca urmare a pierderii de mamă, fiindcă nu a mai avut cu ce să se hrănească. Alţi doi se pare că au fost victime ale unor explozii produse în urma unor exerciţii militare“, a explicat Răzvan Popescu-Mirceni, preşedintele Oceanic Club.

Un alt mamifer a fost adus de valuri în zona Kazeboo, din Mamaia

image
image

În acest moment, echipa Oceanic Club se află pe plajă pentru a strânge încă 12 delfini găsiţi morţi. În total, 17 mamifere au fost descoperite pe plajă în ultimele 24 de ore.

Tot în această săptămână, voluntarii de la organizaţia Mare Nostrum au găsit pe plajă o femelă gestantă moartă, la Eforie, şi un pui de marsuin la Venus.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite