Martorul tragediei de la Cernavodă, abuzat de anchetatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii de la Protecţia Copilului spun că George Vasilniuc (14 ani), băiatul care a fost martorul tragediei produse pe malul Dunării, este abuzat de anchetatori.

„Nu este normal ca în fiecare zi să fie audiat, uneori şi noaptea. Procurorul nu trebuia lăsat, însă ne-am temut că va zice că obstrucţionăm ancheta. Copilul nu este stabil emoţional", spun cei de la Protecţia Copilului.

De partea cealaltă, procurorii spun că în afară de prima noapte după producerea crimei, nu l-a mai audiat nimeni. Anchetatorii recunosc că  minorul i-a ajutat mult cu declaraţiile.

„George este un copil împrăştiat, care redă greu informaţia, însă a oferit amănunte senzaţionale. Audierile au durat chiar şi cinci ore, pentru că volumul de informaţii este uriaş", a declarat Matei Dragomir, procurorul care se ocupă de caz.

George Vasilniuc este un copil retras, dar liniştit. „Nu poate să înveţe, este retras şi se leagănă. El nu este în stare să redea o convorbire şi nu cred că a înţeles nimic din ce s-a întâmplat cu familia lui", a spus fosta lui dirigintă, Mirela Dumitrescu. În prezent, minorul se află într-un centru de plasament.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite