UPDATE Marius Stavrositu a marcat golul de aur pentru HCM Constanța

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Stavrositu a revenit cu noroc la Constanța, după doi ani în care a evoluat la Steaua.
Marius Stavrositu a revenit cu noroc la Constanța, după doi ani în care a evoluat la Steaua.

Meci de infarct aseară la Sala Sporturilor din Constanța. HCM Constanța a întâlnit în fața propriilor suporteri echipa HC Bosna Sarajevo. La finalul reprizei secunde Marius Stavrositu a reușit să marcheze golul de aur pentru echipa sa, dar vroia „să bată la o diferență de 10 goluri“. HCM Constanța – HC Bosna Sarajevo 26 – 25.

În prima repriză, spectatorii care au venit aseară la Sala Sporturilor din Constanța au avut plăcerea să revadă în primele 15 minute ale meciului echipa care a consacrat Constanța ca și campioană a României.

„Am luat două puncte vitale “

Handbaliștii lui Eden Hairi și ai lui Alexandru Buligan au condus ostilitățile pe parcursul primei reprize, până în minutul 25, când oaspeții au egalat, 11 - 11, dar nu pentru mult timp. Daniel Mureșan a punctat spre deliciul publicului, preluând din nou conducerea. În ultimele minute Toma și Băiceanu au scapat pe contraatac și au punctat, iar la pauză HCM Constanța a terminat în avantaj, 16 - 12.

„Știam că o să fie greu, pentru că bosniacii veniseră să câștige la Constanța, mai ales după numeroasele înfrângeri în campionatul lor, dar este bine că am luat două puncte vitale și dacă vom juca la fel, cu siguranță vom avea sorți de izbândă“, a spus Laurențiu Toma, marcatorul celor mai multe goluri în poarta bosniacilor.

A doua repriză, deși pe tabela de marcaj constănțenii aveau un avantaj clar, delfinii nu au mai avut elanul din prima repriză. Paradele portarului Mihai Popescu au reușit să păstreze scorul favorabil, iar eliminările bosniacilor au fost benefice pentru echipa de la malul mării.

„Puteam să batem la o diferență de 10 goluri“

În ultima parte a întâlnirii, Marius Stavrositu a reușit să ridice publicul în picioare, iar la Sala Sporturilor atmosfera a devenit incendiară. După ce bosniacii au egalat în ultimul minut, golul de aur a venit din partea centrului cu numărul 11 pe tricou, exact înaintea fluierului de final al centralului.

„Acesta a fost probabil unul dintre cele mai grele meciuri. Noi jucătorii eram conștienți că vom avea parte de o partidă dificilă cu bosniacii. Știam că vom câștiga destul de greu,  sau că aveam șanse să ne batem pentru un egal, dar la cum am jucat este păcat, puteam să batem la o diferență de 10 goluri. Acum este importantă etapa de la Bacău și trebuie pregătită temeinic“, a declarat centrul constănțean, Marius Stavrositu, imediat după meci. 

UPDATE Declarații după meci:

„Este foarte bine că am câștigat, mă bucur foarte mult, deoarece am fost la un pas să pierdem două puncte importante. Am ratat destul de mult, iar pe partea a doua nu ne-a mai ieșit jocul din prima repriză. Este incredibil cum într-un moment puteam să pierdem meciul“, a declarat extrema stânga a HCM-ului George Buricea;

„A fost un meci foarte greu dar mă bucur enorm că s-a terminat în favoarea noastră. Pentru meciul din deplasare cu HC Bosna Sarajevo trebuie neapărat să eliminăm geșelile inerente din jocul nostru, iar dacă nu facem acest lucru, ne va fi foarte greu să câștigăm. Mă bucur că a renăscut HCM-ul de altădată, mai ales după acea cădere de care am avut parte în ultimul timp. Publicul ca deobicei a fost extraordinar, și le mulțumim pentru încurajări“, a spus Silviu Băiceanu;

„După tot ce s-a întâmplat în meci suntem foarte dezamăgiți. Nu am intenționat să avem un început de meci slab, iar constănțenii au avut mereu un avans de cinci puncte în fața noastră. Am făcut foarte multe greșeli și n-am reușit să le anihilăm atacul. Cea mai norocoasă echipăa câștigat“, a declarat Danijel Ridic, antrenor secund HC Bosna Hertegovin;

„Meciul a fost foarte dificil, dar mă bucur că am luat cele două puncte. În primele 15 minute ale meciului am avut un demers fantastic. Ne doream foarte mult victoria și am făcut destul de multe greșeli inadmisibile. Am avut șansa și norocul ca ultimul nostru atac să fie punctat“ a declarat antrenorul secund  al grupării constănțene Alexandru Buligan;

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite