EXCLUSIV/ Marinarul mort în apele Siciliei urma să fie tată a doua oară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii familiei marinarului, mort în circumstanţe misterioase, în apele Mării Tireniene, sunt în stare de şoc după ce au fost anunţaţi că Nicolae Romică Manole, bucătar pe nava „Lipari M“, nu mai trăieşte.

Vestea a căzut ca un trăznet peste soţia sa care, cu numai două ore înainte de nenorocire, vorbise cu el la telefon şi îi povestise că se duce la un control medical. Femeia este însărcinată cu cel de-al doilea copil al marinarului, pe care urmează să-l aducă pe lume luna viitoare. Bărbatul ar fi împlinit ieri 34 de ani.

Alertă: Băieţel de 7 ani înghiţit de ape! Scafandrii îl caută de aseară!

Mort în condiţii bizare

Nenorocirea s-a produs în data de 19 mai a.c. Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Portuare Constanţa, Petre Costel, a spus că la acest moment nu se ştie cum a ajuns Nicolae în Italia. „Fratele lui, Claudiu Nicolae, ne-a cerut ajutor. Din ce ne-a spus Romică a plecat în voiaj în urmă cu două săptămâni fără să lase un contract de muncă acasă ca să ne dăm seama în ce condiţii a fost angajat. Se pare că totuşi a fost contractat prin firma Tinecomar 98 din Constanţa, iar contractul de muncă s-a perfectat cu câteva ore înainte să plece“, a spus liderul de sindicat.
„Nava pe care era îmbarcat efectua o cursă din Mazara del Vallo (Sicilia) spre Insula Lipari. Cu o oră înainte să fie dat dispărut vasul a plecat din port. În jurul orei 17.00 când marinarii trebuiau să servească masa şi-au dat seama că nu mai au bucătar. Au întors nava, au anunţat autorităţile iar la ora 20.00 i-au găsit corpul plutind în apropierea insulei Lipari“, a spus Iulian Olaru, lider de sindicat al Agenţiei Naţionale de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare.

Fratele lui Manole e disperat. „Mama noastră e bolnavă şi încercăm să o ţinem departe de televizor, pentru că nu ştie încă. Nici noi nu ştim nimic. Singura veste ne-a dat-o reprezentantul companiei care ne-a sunat. Nu ne-au anunţat nimic de la consulat, nimic despre anchetă, nimic despre moartea lui. Nu vă puteţi imagina prin ce trecem. Soţia lui este însărcinată şi urmează să nască luna viitoare. Mai au un băieţel de trei ani. Efectiv nu ştim ce să facem“, a spus Claudiu Manole, fratele marinarului.
 
Citiţi mai multe în de astăzi!

image
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite