Constanţa: Marinarii români, ajutaţi de armator

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Marinarii români, ajutaţi de armator
Constanţa: Marinarii români, ajutaţi de armator

Cargoul Victoria a fost răpit pe 5 mai de piraţii somalezi, cu toate că se afla în convoi, pe culoarul de securitate. Răscumpărarea de 1,8 milioane de dolari a fost achitată de armatorul german, Intersee Schiffahrts GmbH & Co, pentru viaţa celor 11 marinari români şi pentru nava Victoria.


După mai bine de două luni de zile, marinarii români se pot întoarce acasă. Pe data de 5 mai, cargoul Victoria, în ciuda faptului că era în convoi, în culoarul de siguranţă, a fost atacat şi răpit de piraţii somalezi. Din fericire, cei 11 marinari români aflaţi la bordul navei au scăpat nevătămaţi în urma acestui episod.

„Comandantul navei este Petru Constantin Tinu, Mihai Traian Vasile are funcţia de căpitan secund, ofiţer punte este Ruxandra Sarchizian, şef mecanic - Hartin Sarchizian, şef echipaj - Vasile Ivaşcu şi timonier - Alecu Chirilă. La bord se mai aflau şi Stelian Cătrună, Rafail Grancea, Gheorghe Chivescu, Dumitru Curcă şi Andrei Gheţu. Ei au plecat acum din zona piraţilor spre un port sigur“, a declarat Cornel Panchici, directorul agenţiei Kru Maritime prin care au plecat marinarii români.

Aşteptaţi cu nerăbdare

Familiile celor 11 marinari abia aşteaptă să îi revadă acasă pe cei dragi. „Am aflat de la televizor că au fost puşi în libertate. Am pus imediat mâna pe telefon şi am încercat să o sun, însă ori avea aparatul închis, ori nu avea semnal. Aştept să mă sune şi să îmi spună când ajunge acasă“, a declarat Elena Sarchizian, femeia care are la bordul navei atât fiica Ruxandra, cât şi soţul Hartin. „Aşteptăm să ajungă în cel mai apropiat şi sigur port ca să putem lua legătura cu el. Sper să fie totul bine şi să vină sănătos acasă“, a menţionat Hanea Tinu, soţia lui Constantin Tinu, comandantul cargoului Victoria.

Totodată, Elena Sarchizian susţine că vrea să trimită o scrisoare armatorului german pentru că a reuşit să îi aducă fiica şi soţul acasă. „Starea de sănătate a marinarilor este cât se poate de bună. Ei se îndreptă acum spre un port sigur, unde îi aşteaptă deja schimbul, iar cel mai probabil săptămâna viitoare vor ajunge acasă“, a declarat Adrian Mihălcioiu, reprezentantul Federaţiei Internaţionale a Transportatorilor în România.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite