Marinarii români de pe nava Dover, eliberați de pirați

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe navă se află şi trei români
Pe navă se află şi trei români

Nava Dover răpită de piraţii somalezi la 28 februarie 2011, la bordul căreia se află şi trei marinari români, a fost eliberată, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Vasul se îndreaptă în prezent spre portul Salalah din Oman, unde este prevăzut schimbul de echipaj. Starea de sănătate a celor trei cetăţeni români este bună, aceştia urmând să revină în ţară în perioada următoare.

Cargoul, sub pavilion panamez și deținută de o companie grecească, plecase din portul pakistanez Port Qasim şi se îndrepta spre Saleef, din Yemen, când a fost atacată, la circa 260 de mile nord-est de Salalah (Oman). Vasul avea la bord 23 de membri ai echipajului: trei români, 19 filipinezi şi un rus.

Conform procedurilor standard, eliberarea navei Dover a fost posibilă în urma negocierilor purtate de către compania proprietară a navei şi a eforturilor autorităţilor abilitate. MAE prin intermediul Ambasadei României la Atena a monitorizat zilnic cazul şi a menţinut un contact permanent cu toate părţile implicate în negocieri.

Secţia consulară a Ambasadei României la Atena a informat deja familiile din ţară ale celor trei marinari români cu privire la eliberarea navei. Acestea au ţinut să mulţumească pentru sprijinul constant primit în toata această perioadă din partea personalului consular din cadrul misiunii diplomatice.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite