Marinar pe nava românească sechestrată lângă Istanbul: „A coborât iadul peste noi!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii echipajului navei Carmen Sylva, vas reţinut în urmă cu zece zile lângă Istanbul, au ajuns la capătul răbdării. La bordul vasului se află 23 de români.

„Cu noi nu discută nimeni nimic, nu ni se spune nimic. Suntem într-o situaţie gravă. Ieri a venit o şalupă care ne-a adus alimente pentru câteva  zile şi câte 20 de litri de apă potabilă pentru fiecare. Unii dintre noi nu au fost plătiţi de trei luni, altor colegi li s-a încheiat contractul şi vor să fie repatriaţi. Avem familii acasă, avem rate la bănci, ne-au încolţit creditorii. A coborât iadul peste noi“, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, unul dintre marinarii de la bord. El a refuzat să îşi decline identitatea de frica consecinţelor.

Mai citeşte şi: Nava Carmen Sylva, reţinută împreună cu echipajul în Istanbul

„Nu mai putem să trăim în incertitudine. Nici măcar nu putem să coborâm de pe vas ca să dăm un telefon acasă, să avem acces la un Internet. Sunt oameni bolnavi la bord care au nevoie de îngrijiri şi ni s-a spus că, dacă vrem o şalupă,  ne costă 43 de dolari“, a mai afirmat el.

Vasul a fost reţinut, la intrarea în strâmtoarea Bosfor, prin decizia unei instanţe din Turcia.  Decizia a fost luată după ce grupul austriac Voestalpine, care a finanţat lucrările de reparaţie ale navei, a cerut reţinerea navei pentru o datorie de 13 milioane de dolari, pe care Petromin nu a achitat-o.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite