Constanţa: Sute de oameni au primit premii în schimbul sticlelor de plastic de Ziua Mării Negre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Sute de oameni au primit premii în schimbul sticlelor de plastic de Ziua Mării Negre
Constanţa: Sute de oameni au primit premii în schimbul sticlelor de plastic de Ziua Mării Negre

Pentru a marca Ziua Internaţională a Mării Negre, Mare Nostrum a invitat ieri pe fiecare să recicleze sticle din plastic. Peste 200 de constănţeni au adus sticle de plastic de acasă şi au primit în schimb premii substanţiale de la ecologiştii care au organizat evenimentul în parcul de la Gară.

Voluntarii organizaţiei nonguvernamentale Mare Nostrum au pus PET-urile în 15 saci şi au realizat apoi conturul mării, în parcul de la Gară.

Copiii au răspuns la apelul mării

„Ne-am bucurat să vedem că lumea este activă, că oamenii au adus cu mic, cu mare, PET-uri de acasă, că au răspuns pozitiv la campania noastră“, a declarat Ramona Crângaşu, responsabil relaţii publice al ONG Mare Nostrum.

Ioana Alexandru are 15 ani şi este voluntar Mare Nostrum din vară. Ieri, fata a adunat PET-uri de la constănţeni şi a oferit bilete la tombolă sau o sticlă de suc pentru cei care au adus cinci sticle din plastic. După nici o oră de la demararea campaniei, conturul Mării Negre, realizat din jaloane, a început să se umple cu PET-uri.

„Foarte mulţi au venit să aducă sticle. Unii s-au dus acasă şi au venit de mai multe ori pe la noi să le dăm bilete la tombolă. Noi, copiii, suntem primii care răspundem la apelul mării şi vrem să fim un exemplu pentru cei mari“, a spus Ioana Alexandru.

După ce conturul mării s-a umplut de sticle din plastic, organizatorii au demarat concursul cu biletele la tombolă.
Câştigătorii au primit o sacoşă ecologică, din ea fiind nelipsite materialele promoţionale şi postere cu Marea Neagră.

Mesajul constănţenilor pentru Marea Neagră

Pe un panou, constănţenii şi-au lăsat scrise gândurile către eterna mare: „Şi cei mici vor creşte mari la malul Mării Negre!“ (Ioana Becheş);  „Cu aceste PET-uri pot fi ajutaţi cei fără venituri, prin vânzarea lor.“ (Elena M.). Mesajul transmis de voluntarii Mare Nostrum a fost: „De Ziua Internaţională a Mării Negre nu lăsa PET-urile să sufoce Marea Neagră!“.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite