VIDEO Mărfuri contrafăcute, descoperite în containere în Portul Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Organele vamale au reţinut mărfurile contrafăcute
Organele vamale au reţinut mărfurile contrafăcute

Aproximativ 9.500 de articole de îmbrăcăminte şi 1.000 de obiecte de design interior au fost găsite de poliţiştii de la Transporturi Maritime Constanţa, în urma controlului efectuat asupra a două containere sosite în Portul Constanţa.

Poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime Port Constanţa şi lucrători ai Biroului Naval Constanţa Agigea Sud au efectuat ieri un control asupra unui container expediat din China, încărcat cu cartoane conţinând diverse modele de îmbrăcăminte ce purtau însemne identice sau similare cu mărci înregistrate.

În urma controlului, oamenii legii au descoperit 9.484 articole de jachete şi canadiene de damă din bumbac. Bunurile, în valoare estimată de piaţă de aproximativ 570.000 de euro, au fost indisponibilizate de organele vamale.

Oamenii legii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Contrabandă cu obiecte de design

Tot ieri, echipe mixte de control formate din poliţişti ai Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime şi inspectori vamali au verificat un container, sosit în Portul Constanţa Sud la data de 13 octombrie a.c. din Hong Kong, încărcat cu 341 colete cu diverse mărfuri. S-a constatat că, faţă de mărfurile consemnate în declaraţia vamală în container, au mai fost găsite 990 de lămpi din sticlă cu fitil, pentru parfumat spaţiile interioare.

Mărfurile nedeclarate, în valoare de aproximativ 50.000 de lei, au fost reţinute de către organele vamale.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite