Constanţa: Marcel Lică a împărţit celula cu un puşcăriaş şi un violator

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Marcel Lică a împărţit celula cu un puşcăriaş şi un violator
Constanţa: Marcel Lică a împărţit celula cu un puşcăriaş şi un violator

În arestul Poliţiei Piteşti a stat într-o cameră de câţiva metri, cu toaletă turcească. Timp de o lună a fost „şeful“ celulei. Fostul observator internaţional a fost arestat preventiv în luna aprilie în dosarul „Corupţie în arbitraj“. El a împărţit celula cu un ucigaş, un violator şi un tâlhar.

Camera era de doi şi jumătate pe şase metri. Geamul care stătea în permanenţă deschis avea grilaj. Eram supravegheaţi cu camere 24 de ore din 24“, descrie el celula în care a stat aproape o lună. Toaleta se afla în cameră. Era, de fapt, un WC turcesc, mascat de o bucată de pânză. „În primele două zile am mâncat doar un măr şi am băut două sticle de apă plată“, spune el.

Radio cu porţia

„Nu se ţinea cont că unii erau recidivişti. Toţi stăteau laolaltă“. O dată pe săptămână aveau dreptul la un pachet cu alimente şi tot o dată pe săptămână li se permitea să vorbească la telefon cu familia timp de 20 de minute. „Aveam un aparat radio în cameră pe baterii. Dar nu puteam să-l ţinem deschis tot timpul. Bateriile ne ajungeau doar câteva zile şi pachet primeam de la familie doar o dată pe săptămână“, spune el.

După câteva zile, fostul observator internaţional ajunsese şeful celulei. I-a pus pe ceilalţi arestaţi să dezinfecteze WC-urile cu detergenţi trimişi de soţia sa. Împărţea cu ei mâncarea primită de acasă. „Eu nu fumez, dar am cerut să-mi pună în pachet şi ţigări ca să le dau deţinuţilor“, spune Lică.

A poftit la varză

Nu a mâncat niciodată din mâncarea oferită în timpul arestului. O singură dată a gustat puţină varză gătită. „Era uleioasă, dar îmi era poftă de o mâncare gătită. Am luat o gură de varză de la suprafaţă. În schimb, pâinea era foarte bună. Era o pâine neagră, foarte proaspătă. Era adusă aproape caldă...“, îşi aminteşte Lică. În cele 29 de zile a slăbit şase kilograme. „Dar în scurt timp le-am pus la loc“, glumeşte el.

În fiecare miercuri, el merge la Poliţie şi semnează într-un registru pentru a demonstra că nu a fugit din ţară. În prezent, el conduce Clubul privat de copii şi juniori „Metalul“, unde sunt înscrişi peste 100 de copii de către cinci antrenori. A primit o ofertă de la FC Farul Constanţa, dar a refuzat-o.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite