Marcel Lică, noul preşedinte al Clubului sportiv Farul Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marcel Lică va fi numit astăzi oficial în funcţia de preşedinte al Clubului de la malul mării. Echipa se află pe locul 13 în divizia secundă, la un pas de retrogradare în Liga a III-a. Clubul de la malul mării se află într-o situaţie financiară dezastruoasă.

Marcel Lică spune că acesta este şi motivul pentru care a acceptat să conducă echipa. „Situaţia clubului nu-mi este indiferentă. Eu sunt în primul rând un fost jucător al acestei echipe“, a mărturisit el.

Oamenii de afaceri, chemaţi alături de echipă

Conducerea nu i-a impus niciun obiectiv, însă Lică spune că ar vrea să readucă FC Farul în Divizia A. „Eu îmi impun asta. Şi vreau să aduc oamenii de afaceri din Constanţa alături de echipă. Am luat deja legătura cu câţiva dintre ei şi am semnale pozitive“, a spus Lică.
Nu este pentru prima dată când numele lui Marcel Lică este vehiculat pentru preluarea funcţiei de preşedinte a clubului. „Acum un an şi jumătate aveam şi eu problemele mele“, spune Lică.
Fostul observator internaţional a fost arestat preventiv în 2009 fiind acuzat de corupţie.

A împărţit celula cu un puşcăriaş şi un violator

În arestul Poliţiei Piteşti a stat într-o cameră de câţiva metri, cu toaletă turcească. Timp de o lună a fost „şeful“ celulei. El a împărţit celula de la Poliţia Piteşti cu trei infractori: un ucigaş, un violator şi un tâlhar. „Camera era de doi şi jumătate pe şase metri. Geamul care stătea în permanenţă deschis avea grilaj. În cameră era un neon care stătea aprins până târziu în noapte şi se stingea la cererea noastră. Eram, de asemenea, supravegheaţi cu camere 24 de ore din 24“, descrie el celula în care a stat aproape o lună. Toaleta se afla în cameră. Era, de fapt, un WC turcesc, mascat de o bucată de pânză. „În primele două zile am mâncat doar un măr şi am băut două sticle de apă plată. Am dormit, vorba vine dormit, aşa cum am venit de acasă“, a povestit Lică pentru Adevărul de Seară Constanţa.

Radio cu porţia

În aceeaşi celulă a stat aproape o lună. „Nu se ţinea cont că unii erau recidivişti. Toţi stăteau laolaltă“. O dată pe săptămână aveau dreptul la un pachet cu alimente şi tot o dată pe săptămână li se permitea să vorbească la telefon cu familia timp de 20 de minute. „Aveam un aparat radio în cameră pe baterii. Dar nu puteam să-l ţinem deschis tot timpul. Bateriile nu ne ajungeau decât câteva zile şi pachet primeam de la familie doar o dată pe săptămână“, spune el.

Şeful celulei

După câteva zile, fostul observator internaţional ajunsese şeful celulei. I-a pus pe ceilalţi arestaţi să dezinfecteze WC-urile cu detergenţi trimişi de soţia sa. Împărţea cu ei mâncarea primită de acasă. „Eu nu fumez, dar am cerut să-mi pună în pachet şi ţigări ca să le dau deţinuţilor“, spune Lică.
Cel mai tare l-a durut faptul că a fost umilit, că a fost tratat ca ultimul recidivist: încătuşat şi amprentat. „Culmea este că înainte de a intra în arest eşti supus unui control medical, deşi condiţiile din arest prezintă risc de îmbolnăvire“, mărturiseşte el.

Un oltean la echipa de la malul mării

Marcel Lică este oltean. S-a născut în Balş, din judeţul Olt. A început să joace fotbal la Centrul de copii şi juniori de la Universitatea Craiova. L-a avut antrenor pe Ion Găleşteanu, prin mâinile căruia au trecut Ilie Balaci şi Victor Piţurcă. Lică a făcut parte şi din echipa naţională a României. A apucat să joace doar două jocuri pe postul de fundaş dreapta, cu Cehoslovacia şi Belgia în mai şi iunie 1980.




Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite