Manifestare pentru susţinerea lui Raed Arafat, la Constanţa: „A venit momentul să ne salvăm unii pe alţii!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un mesaj prin care constănţenii sunt chemaţi la un miting pentru susţinerea medicului Raed Arafat a început să circule pe reţeaua de socializare Facebook. Manifestarea urmează să aibă loc sâmbătă, 14 ianuarie 2012, la ora 14.00, pe platoul din faţa Prefecturii Constanţa.

Constănţenii vor să demonstreze astfel câ îl susţin necondiţionat pe Raed Arafat, care a salvat mii de vieţi prin înfiinţarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD).

Primul apel pentru SMURD Constanţa a fost primit la 112 în data de 28 august 2008. La început, serviciul avea numai trei echipaje: unul de terapie intensivă mobilă şi două de prim-ajutor. În prezent, serviciu dispune de un echipaj de terapie intensivă mobil, patru echipaje de prim-ajutor şi un echipaj de terapie intensivă nou-născuţi, care sunt permanent pregătite să intervină.

Echipa SMURD Constanţa

În timpul celor trei ani de activitate, echipajele SMURD au fost trimise la  peste 20.000 de intervenţii. În medie, SMURD Constanţa are 50 de misiuni pe zi.

„SMURD trebuie să meargă mai departe...suntem o mână de oameni în toată ţara asta care ne facem treaba cu pasiune, cu dăruire, indiferent de cât ne e de greu, indiferent de sacrificiile pe care le facem zi de zi. Suntem OAMENI pentru OAMENI.... NOI,  toţi cei din prespital - ambulanţa, SMURD, pompieri - vă salvăm, pentru că asta am ales să facem, pentru că asta ştim să facem, pentru că aşa a trebuit să fie...a venit momentul să ne salvăm unii pe alţii! E momentul sa fim o mare ECHIPĂ!“, a scris medicul Alexandra Cojocaru, de la SMURD Constanţa, pe pagina sa de Facebook.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite