Constanţa: 12 cluburi din ţară vor participa la campionatul de Kung-Fu la Mangalia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul Sportiv „Callatis” Mangalia va găzdui, sâmbătă, începând cu ora 11.00, Campionatul de Kung-Fu pe Echipe pentru copii, cadeţi, juniori şi seniori. La acest concurs şi-au anunţat participarea peste 30 de echipe de la 12 cluburi din toată ţara.

Echipele vor fi formate din câte trei sportivi: băieţi, fete şi mixt (o fată şi doi băieţi), pe grupe de vârste începând de la 6 ani şi până la peste 18 ani. Probele de concurs sunt Non-Contact Sanda, la care concurenţii nu au voie să se atingă în zona feţei şi Light-Fighting Sanda.
Mangalia va fi reprezentată de Cluburile Sportive Shaolin Callatis şi Wushu Maxx, din care fac parte şi campionii Alin Enache, Alexandru Antonache, Nicolae Tudosoiu, Lavinia Badea şi Ionuţ Florin Budeanu. Sportivii noştri vor da lupte grele deoarece şi-au anunţat participarea cluburi de prestigiu, precum CS Marea Neagră şi CS Universitar Neptun din Constanţa. „Este foarte greu să organizezi o competiţie de asemenea anvergură, dar sperăm să depăşim toate obstacolele şi să oferim un spectacol sportiv de neuitat tuturor celor care vor veni să ne încurajeze”, a declarat preşedintele Asociaţiei Române de Kung-Fu, Florin Iordănoaia.

Premieră în România

„Este primul campionat de acest gen organizat în România. Ne putem considera pionieri în acest domeniu. Propunerea de a găzdui Campionatul de Kung-Fu pe Echipe la Mangalia mi s-a părut firească, ştiind că avem deja în localitatea noastră campioni naţionali şi chiar internaţionali la acest sport. Cu siguranţă această competiţie va oferi un spectacol deosebit. Închipuiţi-vă copii de 6 – 8 ani, cu echipament de specialitate, cu mască prevăzută cu grătar, care execută lovituri de specialişti. Kung-Fu este un sport al muşchilor, dar şi al inteligenţei, un sport care formează caractere puternice şi dezvoltă spiritul de echipă“, a declarat Mihai Claudiu Tusac. Primarul Mangaliei. Festivitatea de premiere va avea loc în jurul orei 17.00.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite