Constanţa: Târg estival de carte la Mangalia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Târg estival de carte la Mangalia
Constanţa: Târg estival de carte la Mangalia

Aseară a avut loc deschiderea oficială a Târgului Estival de Carte de la Mangalia. Expoziţia cu vânzare va avea loc în parcul Cercului Militar din oraş.

Programul celei de-a XIII-a ediţii se anunţă încărcat. Astăzi, la ora 20.00, are loc prima lansare de carte: „Balul fantomelor“, sub semnătura lui Radu Paraschivescu. Vineri, la ora 20.00, Denisa Comănescu va prezenta cele mai bine vândute volume ale editurii Humanitas Fiction, iar pe 8 august, doi scriitori, un „veteran“ şi un „debutant“ vor fi protagoniştii unei noi lansări de carte: Alex Ştefănescu va prezenta volumul „Cum te poţi rata ca scriitor“, în timp ce Florin Piersic jr. a cochetat cu cuvintele şi a redactat „Opere cumplite“.

Mircea Cărtărescu va fi şi el prezent în cadrul Târgului de Carte de la Mangalia cu un dublu CD şi audio-book-urile „Vreau să-ţi spun, frumoasă Zaraza“ şi „Travesti“, în ziua de miercuri, 12 august, ora 20.00. Adrian Păunescu este aşteptat şi el pentru un nou volum, „Libertatea de unică folosinţă“, joi, 13 august, la ora 19.00.

Scriitori de marcă


Vineri, 14 august 2009, de la ora 19.00, are loc un dublu eveniment: lansarea volumului „Memoria filmului, memoria cărţii“ şi vernisajul expoziţiei de portrete literare a graficianului Mihai Pânzaru Pim.

Pavel Coruţ va sta de vorbă cu cititorii în zilele de 15 şi 16 august, de la ora 19.00, iar peste o săptămână, adică sâmbătă, 22 august, la ora 20.00, actriţa Oana Pellea îşi va prezenta „Jurnalul“.

Scriitorii cetăţii Callatis au trei seri rezervate discuţiilor cu cititorii, de miercuri, 26 august până vineri, 28 august, de la ora 20.00.

Preşedintele Uniunii Scriitorilor din România Nicolae Manolescu va încheia seria lansărilor de la Târgul de Carte de la Mangalia cu „Istoria critică a literaturii române“, în ziua de sâmbătă, 29 august, la ora 20.00.

Gala Premiilor Târgului Estival de Carte va avea loc duminică, 31 august 2009, la ora 19.00.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite