Constanţa: Show aviatic la Mangalia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Show aviatic la Mangalia
Constanţa: Show aviatic la Mangalia

Recorman-ul Jurgis Kairys şi Iacării Acrobaţi de la Tuzla vor fi atracţiile spectacolului. Un weekend presărat cu adrenalină se anuţă la Mangalia. 14 aeronave vor face spectacol pentru turiştii care vor alege să îşi petreacă sfârşitul de săptămână în sudul litoralului.

Este vorba despre spectacolul aviatic Aeromania, aflat la a patra ediţie, care se va desfăşura în zilele de 22 şi 23 august, între orele 12.00 și 16.30, deasupra plajei Laguna din Mangalia. Organizatorii, Regional Air Services - Aerodrom Tuzla, Astra Asigurări şi Primăria Mangalia, se aşteaptă la un număr record de turişti. Spectatorii vor putea urmări o paradă a aeronavelor Regional Air Services, lansări de paraşutişti, demonstraţii de zbor cu parapanta în formaţţii de doi, trei sau solo, dar şi acrobaţii spectaculoase ale iacărilor de la Aerodromul Tuzla, care vor zbura în formaţie de trei.

Invitaţi de top

Aeromania îi aduce împreună pe cei mai buni piloţi români şi străini, într-un cadru care le lasă libertatea de a propune un program demonstrativ potrivit aeronavelor şi abilităţilor lor de a pilota. La evenimentul de la Mangalia va fi prezent şi multiplul campion mondial şi recordmen,  lituanianul Jurgis Kairys, care a promis un show de zile mari, mai ales că este ultima sa demonstraţie cu public înaintea Campionatului Mondial de săptămâna viitoare, de la Silverstone - Marea Britanie.

Kairys a recunoscut faptul că sunt puține locuri în lume unde se organizează astfel de manifestări aeronautice, arătându-se încântat de talentele pe care România le-a dat în materie de acrobaţii aeriene, dându-i ca exemplu pe Iacării Acrobaţi de la Tuzla. Încântaţi de condiţiile pe care le-au avut anul trecut, amfitrionii spectaculosului miting aviatic au declarat că Aeromania aparţine deja Mangaliei, fiind un eveniment care va fi organizat vară de vară numai în sudul litoralului.
 
Şansă pentru Mangalia

Evenimentele organizate în ultima vreme în Mangalia au atras tot mai mulţi turişti în această parte a litoralului. Primarul Mihai Claudiu Tusac s-a arătat încrezător că în zilele de 22 și 23 august Mangalia va depăşi un nou record de turişti, peste 10.000 dintre aceştia fiind aşteptaţi pe plajă pentru a urmări demonstraţiile din cadrul Aeromania.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite