Constanţa: Lotul olimpic de box feminin concurează la Mangalia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Lotul olimpic de box feminin concurează la Mangalia
Constanţa: Lotul olimpic de box feminin concurează la Mangalia

Lotul de fete antrenat de Adrian Lăcătuşu au participat la Cupa Naţională a României la box feminin. Finalele au început astăzi, de la ora 9.00, pe plaja Laguna din Mangalia.

130 de sportive din 13 oraşe au concurat pentru Cupa României la Box Feminin, un reper important în drumul spre Jocurile Olimpice. Fetele au fost încurajate şi de ultima decizie a Comitetului Internaţional Olimpic în urma căreia boxul feminin a devenit sport olimpic. Astfel, boxul feminin a căpătat o atenţie deosebită, româncele fiind în topul candidatelor la medaliile olimpice. „De cinci ani România este între primele trei naţiuni din lume la box feminin şi este sportul cu cele mai multe şanse la medalie“, a declarat Cătălin Tache, unul dintre organizatorii Cupei de la Mangalia.

Campionatele Europene, pe litoralul românesc

Cătălin Tache a mai declarat că pentru anul viitor, Primăria Mangalia şi-a depus candidatura pentru organizarea Campionatului Mondial de Junioare la box, iar şansele sunt destul de mari să acumuleze cel mai mare punctaj. De asemenea, administraţia locală din Mangalia s-a înscris şi pe lista candidaţilor pentru organizarea, în 2011, a campionatelor europene la box.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite