Constanţa: Litoral 2009 / Dansul pirandelor pe faleză la Mangalia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Litoral 2009 / Dansul pirandelor  pe faleză la Mangalia
Constanţa: Litoral 2009 / Dansul pirandelor pe faleză la Mangalia

Fuste înflorate, bluziţe colorate strident, salbe de bănuţi din aur şi dansuri orientale. Spectacolul oferit de câteva zeci de pirande în  mijlocul străzii i-a încântat pe sute de turişti din Mangalia.

Conform obiceiului, dansatoarele sărbăreau nunta unei „colege de breaslă” şi ieşiseră prin staţiuni să caute invitaţi. „Aşa este un obicei mai vechi la noi.

Lăutarii bagă muzică orientală, de obicei turcească şi noi dansăm, cântăm, ne distrăm şi îi invităm şi pe alţii să ni se alăture. Mergem prin fiecare staţiune, pe faleză, pe plajă, nu contează pe unde. Cine vrea, vine cu noi. În astfel de momente toată lumea trebuie să se simtă bine”, povesteşte Maria, una dintre dansatoare. Încântaţi de spectacol, unii turişti le-au fotografiat pe fete cu telefoanele mobile, alţii, mai îndrăneţi, chiar s-au încins la dans alături de ele. Cu toţi, însă, au aplaudat măiestria lăutarilor şi a pirandelor.

„E ceva foarte frumos, iar de muzică nu mai zic. Este săltăreaţă şi te face să dansezi, vrei nu vrei. Nu ştiu dacă o să merg la nunta lor, dar aici, în stradă, cu siguranţă m-am distrat bine”, spune unul dintre invitaţii pirandelor.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite