Constanţa: Ziua Franţei a fost sărbătorită şi la Mangalia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Ziua Franţei a fost sărbătorită şi la Mangalia
Constanţa: Ziua Franţei a fost sărbătorită şi la Mangalia

Sub titlul „Rendez-vous, francophone“, Biblioteca Franceză Arthur Rimbaud din Mangalia a organizat o întâlnire amicală a tuturor iubitorilor civilizaţiei franceze. Acţiunea a fost organizată  cu prilejul Zilei Naţionale a Franţei. Manifestarea s-a încheiat cu un scurt moment artistic susţinut de cei mai mici francofoni din Mangalia.

Printre invitaţi s-au aflat directorul Asociaţiei „Tourisme et Loisirs“ Ardennes şi totodată co-fondatorul Bibliotecii franceze din Mangalia, Jean-Pierre Marcoux, directorul Şcolii nr.3, Mihai Ionescu, directorul „Club des Vacances Modernes“, Gilles Patassi  şi profesorul Maria Tudoraşcu, responsabil al Cercului Metodic Francez din Mangalia. Alături de aceştia au luat parte la acţiune cadre didactice, părinţi şi copii, dar şi turişti francezi.

Cu această ocazie, Jean-Pierre Marcoux a declarat că este impresionat de schimbările survenite în oraş şi în staţiunile din sudul litoralului: „Eu sunt un iubitor al spaţiilor verzi şi am observat cu plăcere palmierii frumos luminaţi“.

La rândul său, Mihai Ionescu a prezentat importanţa istorică a zilei de 14 iulie 1789. În prezent, Biblioteca Franceză din Mangalia derulează un program de vacanţă pentru copiii care doresc să studieze în mod distractiv limba franceză, fiind principalul promotor al culturii franceze în municipiul Mangalia, alături de Cercul Metodic al profesorilor de limbă franceză.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite