Constanţa: Furt de proprietate intelectuală la Daewoo Mangalia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 200 de calculatoare, care foloseau programe fără licenţă, din cadrul Şantierului Naval Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI) au fost confiscate, la începutul acestei săptămâni, de poliţiştii constănţeni.

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor, împreună cu experţi din cadrul Oficiului Român al Drepturilor de Autor, au efectuat luni mai multe percheziţii la sediul DMHI unde au fost găsite 348 de sisteme de calcul, dintre care 224 aveau instalate programe de calculator pentru care nu au putut fi prezentate licenţe din partea companiei producătoare.

„Au fost ridicate 16 harddisk-uri ce urmează a fi expertizate de către specialiştii Oficiului Român al Dreptului de Autor pentru identificarea programelor instalate“, a spus reprezentantul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, Radu Croitoru. Prejudiciul cauzat de reproducerea neautorizată a soft-urilor în cauză a fost estimat la aproximativ 800.000 de euro.

Reprezentanţii societăţii sunt cercetaţi în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de reproducere neautorizată pe sisteme de calcul a programelor pentru calculator.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite