Mâncare lângă urină la Spitalul de Urgenţă Constanța

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Probe de urină şi coprocultură lângă mâncarea angajaţilor. Asta au găsit astăzi inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa la laboratorul de analize medicale.

Comisia de control a DSPJ a descoperit că personalul din laborator nu respectă normele igienico-sanitare. Astfel, în frigiderul Compartimentului de Imunologie - Hematologie şi Laboratorul de Bacteriologie, lângă materialele sterile au fost găsite şi pachetele salariaţilor (ulei, muştar şi multe altele).

„Într-una din încăperile laboratorului, apa se scurge direct pe reactivi din cauza aparatului de aer condiţionat care este stricat. Pavimentul laboratorului arată foarte prost, lipsesc plăci de faianţă şi nu există o cameră separată pentru recoltarea probelor“, a declarat inspectorul Direcţiei de Control în Sănătate Publică, dr. Anca Dinu.

Echipele de control au mai observat că angajaţii nu respectă curăţenia, anumite spaţii fiind extrem de murdare. „Au depozitat materiale sterile cu cele nesterile, nu s-a monitorizat temperatura în unele spaţii din lipsa  termometrelor“, a mai spus dr. Dinu.

Pentru neregulile depistate, inspectorii DSPJ vor hotărî zilele următoare care vor fi sancţiunile pe care le vor aplica. Ei au mai întocmit un plan de conformare, iar în termen de 45 de zile de trebuie luate o serie de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite