Constanţa: Mâncare preparată în vase vechi de 40 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Mâncare preparată în vase vechi de 40 de ani
Constanţa: Mâncare preparată în vase vechi de 40 de ani

Pacienţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa îşi vor primi hrana de la o firmă de catering. Decizia a fost luată de conducerea spitalului, din cauza condiţiilor improprii în care funcţionează bucătăria, cu o dotare veche din anul 1969.

„Sper ca în maxim zece zile să fie aprobat proiectul de externalizare, pentru a putea fi demarată procedura de licitaţie“, a declarat directorul unităţii sanitare, dr. Dan Căpăţână.

Deja a fost pregătită logistica pentru cei care vor servi mâncarea pe viitor şi au achiziţionat recipientele cu care se vor căra produsele de la firma de catering. Vasele sunt din inox şi se închid ermetic, sunt termoizolante şi vor fi distribuite pe fiecare secţie în parte. Pentru început au fost achiziţionate 32 de recipiente de cărat mâncarea şi 1.500 de tăvi.

Legea prevede că la externalizare firma care preia serviciile de masă trebuie să preia şi personalul. Personalul nu a fost încă înştiinţat de aceste măsuri. Mariana Păunoiu este bucătăreasă de 15 ani şi este îngrijorată de perspectivă: „Ce înseamnă asta pentru noi? Se închide bucătăria? O să le dea şi ei bolnavilor trei mese pe zi cu şapte lei?“ Aceeaşi îngrijorare o împărtăşeşte şi colega ei, Maria Peiu: „Eu mai am doi ani până la pensie. Sper să nu ne dea afară. Eu mă duc unde e nevoie de mine.“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite