Managerul Spitalului Judeţean Constanţa, cercetat penal pentru abuz în serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Căpăţână
Dan Căpăţână

Claudiu-Iorga Palaz a depus astăzi la Parchetul pe lângă Judecătoria Constanţa plângere penală împotriva lui Dan Căpăţănă, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

Pe 22 septembrie, Claudiu-Iorga Palaz s-a adresat Tribunalului Constanţa pentru a solicita anularea parţială a dispoziţiei Consiliului Judeţean Constanţa, prin care au fost numiţi şefii secţiilor Spitalului Judeţean. „Acest act administrativ nu respectă prevederile legale potrivit cărora şeful unei secţii din cadrul unui spital clinic universitar trebuie să fie un cadru didactic recomandat de senatul instituţiei de învăţământ medical în cauză, cu avizul managerului spitalului şi cu aprobarea Ministerului Sănătăţii sau, după caz, a autorităţilor administraţiei publice locale", a precizat prefectul.

Palaz este nemulţumit şi pentru că managerul unităţii medicale a permis exercitarea funcţiilor de către şefii de secţii ale căror nominalizări au fost suspendate. „O astfel de inconsecvenţă în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, ce se adaugă încălcării cu bună ştiinţă a legii, nu fac decât să cauzeze bunului mers al instituţiei. În calitate de garant al respectării legii şi a ordinii publice la nivel local, sunt obligat să solicit tragerea la răspundere penală a managerului spitalului pentru abuz în serviciu", a mai spus Claudiu-Iorga Palaz.

Până la această oră, Dan Căpăţână nu a putut fi contactat telefonic.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite