Constanţa: Mămăliguţa cu brânză, oferta României la Global Village

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Mămăliguţa cu brânză, oferta României la Global Village
Constanţa: Mămăliguţa cu brânză, oferta României la Global Village

Studenţii de la Asociaţia Internaţională a Studenţilor în Ştiinţe Economice şi Comerciale (AIESEC) Constanţa au organizat aseară, la City Park Mall din Constanţa, evenimentul Global Village.

Zeci de studenţi, din Polonia, Lituania, Grecia, Germania, Iordania, Japonia, România şi Turcia, au delectat constănţenii şi turiştii cu preparate culinare tradiţionale, artă şi destinaţii turistice din propriile ţări.

Fie că erau studenţi sau nu, constănţenii şi turiştii au descoperit la Global Village culturi variate, obiceiuri şi preparate tradiţionale din mai multe colţuri ale lumii. Standul României a prezentat tradiţionala mămăligă cu telemea de vacă, dar şi fursecurile dobrogene.

Constănţenii au fost însă mai curioşi să afle ce gust au mâncărurile tradiţionale din alte ţări. Pe lângă berea şi ciocolata din Germania, un succes foarte mare l-au avut şi varienike - un preparat polonez asemănător colţunaşilor cu brânză româneşti.

La fel de apreciată a fost şi salata boeuf ungurească şi pastitsio - o mâncare tradiţională grecească ale cărei ingrediente sunt pastele făinoase, carnea tocată, ceapa, mirodeniile şi smântâna.

Secretul preparării nu a fost, însă, dezvăluit de studentul grec Yannis Xydias. „Este foarte bun. Gust interesant. Este altceva faţă de ceea ce eu obişnuiesc să gătesc acasă“, a declarat constănţeanul Doru Manea, care a degustat cu plăcere mâncarea.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite