Mamaia şi Eforie, cele mai murdare staţiuni după sezonul de vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia nonguvernamentală Mare Nostrum a organizat în octombrie o nouă ediţie de monitorizare costieră „Coastwatch“. Acţiunea a constat în adunarea deşeurilor de pe plajele litoralului românesc.

Cele mai multe deşeuri au fost găsite în staţiunea Mamaia, fiind urmată de Năvodari şi Eforie. Cele mai curate plaje s-au dovedit a fi Tuzla, Vama Veche şi Olimp.

Voluntarii „Mare Nostrum“, cu ajutorul reprezentanţilor a 30 de instituţii de învăţământ constănţene, au inventariat 35 de locaţii semnificative cuprinse între Năvodari şi Vama Veche.

Platicul, princupalul duşman al plajelor

Principalele categorii de deşeuri identificate pe plajă au fost: plastic, hârtie, metal şi sticlă.

Pentru această acţiune au fost mobilizaţi 897 voluntari, care au adunat peste 40.000 de deşeuri. „Din acest număr, 20.004 sunt deşeuri din plastic, 5.124 de hârtie, 4.370 de metal şi aproape 2.000 din sticlă“, a spus Marcela Roman, purtătorul de cuvânt al Mare Nostrum.

În urma monitorizării plajelor, rezultatul este unul trist. Cantitatea deşeurilor a crescut alarmant anul acesta, iar cel mai predominant material găsit pe plajele româneşti este plasticul.



Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite