Constanţa: Horia Vîrlan a învăţat turiştii din Mamaia să gătească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Horia Vîrlan a învăţat turiştii din Mamaia să gătească
Constanţa: Horia Vîrlan a învăţat turiştii din Mamaia să gătească

Arome care stârnesc simţurile, multe legume, orez, carne de toate felurile, creveţi, sosuri sofisticate - toate pregătite cu migală şi oferite turiştilor. Bucătăria sârbească, libaneză şi cea mediteraneană şi-au dat întâlnire la Mamaia.

Bucătarii au făcut aseară spectacol la malul mării. Turiştii au avut ocazia să înveţe secrete din arta culinară de la maestrul bucătar Horia Vîrlan.

Trei bucătari iscusiţi au încercat reţete diverse, iar turiştii au avut ocazia să guste preparatele. Concursul „Hello Cuisine“ a fost organizat de Paprika TV şi Hello Events. 

Carnea, aliment de bază la sârbi

Plieşkaviţa, adică un fel de hamburger sârbesc, aivar (zacuscă) sau cevapi (mici sârbeşti) sunt doar câteva dintre preparatele din bucătăria sărbească pe care turiştii au avut ocazia să le încerce. Maestrul bucătar Milorad Miloşevici  a explicat câteva dintre diferenţele dintre bucătăria sârbească şi cea românească. „Bucătăria seamănă, pentru că suntem din aceeaşi zonă geografică. La noi, la sârbi, carnea ocupă un loc de cinste în meniu, iar preparatele sunt mai puţin condimentate decât cele româneşti. Spre exemplu, noi nu folosim cimbru la mititei“, a explicat bucătarul.

Legume din abundenţă la libanezi

Bucătăria libanează, în schimb, include legume din abundenţă. Bucătarii gătesc doar cu ulei de măsline. Bucătarul Ahmed Mahmoud a pregătit în faţa turiştilor un muşchi de vită cu sos de rodie, ca înlocuitor pentru zeama de lămâie. Libanezii folosesc mentă, pătrunjel, năut, fasole, vinete, castraveţi. Turiştii au avut ocazia să încerce şi tradiţionala salată libaneză - taboulé, dar şi humus, adică pastă de năut. Bucătarul nu s-a lăsat încumetat să destăinuie câteva dintre secretele bucătăriei libaneze. „Noi folosim condimente care nu se găsesc în România“, a ţinut să precizeze maestrul bucătar, subliniind unicitatea preparatelor.  

Sfaturi de la Horia Vîrlan

Cel mai aşteptat moment al serii a fost cel oferit de maestrul Horia Vîrlan, vedeta emisiunii „Cireaşa de pe tort“. Foarte jovial, bucătarul a discutat în permanenţă cu turiştii şi chiar şi-a ales drept ajutoare două fetiţe din public. Maestrul le-a pregătit turiştilor preparate din bucătăria mediteraneană: cremă de sparanghel, somon fumé cu avocado, creveţi
cu sos de usturoi, iar pentru desert - cremă din brânză de vaci cu zmeură şi kiwi.

Turiştii au avut ocazia să înveţe de la maestrul bucătar care este secretul reuşitei în bucătărie. „Simplitatea
în bucătărie e foarte bună. Ce e simplu nu poate da greş, aşa că eu vă sfătuiesc să nu faceţi preparate complicate. În plus, trebuie să respectăm ingredientele, reţetele, timpul de pregătire“, i-a sfătuit pe turişti maestrul bucătar.
Spectatorii s-au declarat încântaţi de spectacol. „A fost interesant. Mi-au plăcut foarte mult preparatele sârbeşti, dar şi cele făcute de maestrul Horia Vîrlan. Oricum, eu îl admir foarte mult şi îi urmăresc şi emisiunea“, a spus Claudia, o turistă din Oradea.

Cei prezenţi au fost invitaţi şi la o lecţie de fitness.Dacă la masă au fost primii, pentru a face gimnastică a fost nevoie de ceva argumente. Cei care s-au încumetat au primit abonamente la o cunoscută sală de  fitness din Bucureşti.
La final, maestrul Horia Vîrlan a fost premiat. El a primit în dar o carte de bucate.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite