Constanţa: Steag galben pentru plajele din Mamaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Steag galben pentru plajele din Mamaia
Constanţa: Steag galben pentru plajele din Mamaia

Salvamarii din staţiunea Mamaia au arborat steagurile galbene pe foişoare. Astfel, turiştii sunt avertizaţi cu privire la riscul la care se expun atunci când intră în apă.

„Steagurile galbene au fost arborate la foişoarele 10, 11, 9, 8 şi 5 din partea de nord a staţiunii Mamaia, dar în curând se vor extinde avertizările şi spre zona de sud. Noi presupunem că hula puternică din apropierea malului a fost cauzată de cutremurul de ieri sau este posibil să fie fost furtună în larg“, a declarat coordonatorul serviciului Salvamar din staţiunea Mamaia, Gabi Culea.

Semnificaţia culorilor steagurilor de avertizare

Un steag în roşu şi galben înseamnă că zonele de îmbăiere sunt supravegheate de salvatori acvatici; un steag roşu-galben împreună cu un steag galben se arborează în zonele de îmbăiere care sunt supravegheate de salvatori acvatici, dar înotul nu este recomandat.

Steagul roşu-galben împreună cu un steag roşu reprezintă zonele de îmbăiere în care condiţiile nu permit accesul persoanelor în apă. În principal urmăriţi dacă pe lângă steagul galben-roşu mai este prezent şi unul galben (ceea ce înseamnă „mare agitată“) sau unul roşu (ceea ce înseamnă că este interzis accesul în apă din cauza curenţilor puternici).

Citiţia mai multe în Adevărul de Seară de mâine!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite