Constanta: Litoral2009/World Music Mamaia începe diseară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Litoral2009/World Music Mamaia începe diseară
Constanta: Litoral2009/World Music Mamaia începe diseară

Muzica neconvenţională va răsuna în acest weekend în Piaţeta Cazino din staţiunea Mamaia. Festivalul începe de la ora 21.00, iar trupele Värttinä, LA 33 şi Astillero vor concerta timp de trei zile.

Mamaia World Music va fi deschis de trupa finlandeză Värttinä. Grupul are un stil cu origini în tradiţia folclorică nordică. Influenţele de jazz, pop şi rock dau culoare muzicii acestei trupe. Ultimul album al finlandezilor, Miero, a ocupat locul 5 în topul european pentru World Music.

Mâine şi poimâine, turiştii din Mamaia se vor distra pe ritmuri de salsa şi tango. Sâmbătă, pe scenă va urca grupul LA 33, din Columbia. Formaţia de salsa a luat fiinţă în 2002 într-o mănăstire din apropierea capitalei columbiene, Bogota.

Duminică seara, este rândul tangoului. Grupul argentinian Astillero aduce în prim plan tangoul vechi din Buenos Aires, acompaniat de efecte vizuale dramatice. În 2007, formaţia a debutat în Europa şi a avut numeroase concerte în marile oraşe.

Organizatorii promit o atmosferă incendiară în cele trei seri de spectacol. Accesul este liber. Cheltuielile sunt asigurate de Primăria Constanţa, care va plăti din bugetul local aproape 700.000 de lei.

Festivalul World Music Festival este la a doua ediţie şi este iniţiat de Asociaţia Dynamic Art, în colaborare cu Primăria Municipiului Constanţa.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite