Constanta: Jaful din Mamaia, făcut cu tupeu sub ochii martorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Trebuia să fac ceva!“ - a fost reacţia bucureşteanului care a sunat la 112. Mihai este tânărul care a anunţat Poliţia în cazul jafului petrecut luni în nordul staţiunii Mamaia. Primul impuls a fost de revoltă, de a nu-i lăsa nepedepsiţi pe infractori.

În acea zi, la ora 15.00, patru hoţi au parcat maşina în paralel cu cea pe care puseseră ochii, în parcarea de lângă Ultima Playa. Au ieşit trei dintre ei din Dacia Logan de culoare roşie CT 44 MAF şi au început regia: vorbeau tare, se făceau că meşteresc, ridicau capota, porbagajul, le trânteau - totul ca să mascheze spargerea maşinii Mazda 6.

Bucureşteanul de 33 de ani, care se afla în zonă, le-a observat manevra: „M-am prins imediat ce urmăresc. Când au plecat, în urma lor a rămas maşina jefuită, cu geamurile ţăndări“.

Mihai n-a stat pe gânduri. Primul impuls a fost de revoltă, de a nu-i lăsa nepedepsiţi pe infractori. „Nu mă gândeam să mă bat cu ei, că erau bine făcuţi, erau mulţi. Voiam să-i urmăresc, să anunţ Poliţia. Nu puteam să stau indiferent!“, explică el.

Prinşi cu baraj de Poliţie

Loganul roşu n-a demarat în trombă, ci a plecat liniştit. Hoţii nu se gândeau că totuşi cineva le-a luat urma. Anunţată, Poliţia le-a ieşit în cale. După o cursă ca-n filme, hoţii au fost opriţi în intersecţia de la Delfinariu de un baraj al Poliţiei. Indivizii au fost prinşi şi băgaţi în arest.

Martorul ocular a acţionat deşi experienţa sa cu instituţiile statului era amară: „Am fost păcălit odată la o casă de schimb valutar. Operatoarea mi-a arătat cursul de la cecuri, fără comision. Poliţia nu m-a ajutat cu nimic, parc-ar fi ţinut partea escrocilor. Poliţiştii mi-au spus că nu au coli albe să-mi scriu declaraţia şi m-au trimis să mi le cumpăr singur. Protecţia Consumatorului la fel, zicea că nu este treaba ei. Te revoltă că nu ai nicio putere. Şi am vrut să schimb lucrurile măcar de data asta“.

„Ar însemna să plec din ţară“

Bucureşteanul are afaceri în Mamaia şi spune că vrea să trăiască liniştit în ţara lui. De aceea a şi pus umărul la prinderea infractorilor. „Morala este că fiecare trebuie să anunţe Poliţia când vede o neregulă, iar poliţiştii s-au mobilizat imediat. Este atât de simplu, suni la 112. Aşa îmi cresc şi copiii, să fie verticali. Trebuia să fac ceva. Nu puteam să-i las aşa pe bandiţii ăia. Altfel nu aş fi eu însumi împăcat. Ar însemna să plec din ţară!“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite