Constanţa: (GALERIE FOTO) Beach barurile iernează pe plaja Mamaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: (GALERIE FOTO) Beach barurile iernează pe plaja Mamaia
Constanţa: (GALERIE FOTO) Beach barurile iernează pe plaja Mamaia

Pe o porţiune de 300 de metri de nisip din staţiunea Mamaia, opt construcţii nu au fost demolate de patroni. Patronii beach-barurilor au avut termen până ieri să demoleze beach-barurile ridicate la începutul sezonului estival. 29 de construcţii pe plajă nu au fost demolate conform legii.

Vezi aici GALERIE FOTO!

Porţiuni de plajă din staţiunea Mamaia au fost curăţate de construcţiile din lemn, iar angajaţii Direcţiei Apelor Dobrogea-Litoral (DADL) au întins gardurile din stuf pentru a nu permite vântului să împrăştie nisipul.

Opt construcţii nedemolate

Pe plaja H2O sau la hotelul Rex, câteva construcţii nu au fost demolate nici până acum. Este vorba despre terasele Ipa Nera, Kristal Beach, La Cucaracha şi alte cinci pe o distanţă de 300 de metri.

Beach-barul La Cucaracha nu a fost demolat pentru că este construit pe o cazemată. „Nu avem ce demola. Aici este o cazemată din timpul războiului, pe care noi am îngrădit-o cu stuf ca să schimbăm aspectul plajei“, a explicat Ştefan Antal, paznicul care are grijă de La Cucaracha.

„În staţiunea Mamaia au fost incluse în PUZ 24 de beach-baruri, plus alte cinci pe plajele din Constanţa şi plaja Modern“, a declarat Ionuţ Pripişi, directorul Direcţiei Corp Control din cadrul Primăriei Constanţa. Pripişi a explicat că fiecare agent economic a depus, la începutul sezonului estival, o garanţie la DADL, după ce a primit porţiunea de plajă. „Acum, ei trebuie să predea plaja ca să poată să-şi recupereze garanţia“, a adăugat directorul Direcţiei Corp Control.

Cum se ocoleşte legea

O modalitate prin care anumiţi agenţi economici au ocolit legea a fost să construiască pe terenurile care au fost pasate de la DADL la Primăria Constanţa.

Schimbul de terenuri dintre cele două instituţii a fost un prilej pentru unii agenţi economici să-şi ridice beach-baruri pe nisip, construcţii care nu sunt demolate niciodată. Un astfel de exemplu este Corabia de la capătul telegondolei.

Întrebat de construcţiile ilegale de pe plajă, Pripişi a declarat: „Am avut trei cazuri de terase pe care le-am amendat pentru extinderi ilegale. Unul dintre agenţii economici a plătit 7.500 de lei, iar ceilalţi doi au depus contestaţie“. Pripişi a refuzat să dea numele societăţilor care s-au extins ilegal.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite