Constanţa: Mai mult verde la semafoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Mai mult verde la semafoare
Constanţa: Mai mult verde la semafoare

Administraţia locală va achiziţiona dispozitive electronice care să accelereze cronometrele indicatoarelor luminoase.Intersecţiile Lăpuşneanu - Bucureşti şi Lăpuşneanu - Nicolae Iorga sunt primele zone unde vor fi puse în funcţiune semafoare cu noi modificări de sincronizare rapidă. 

Timpii la culoarea verde a semaforului vor fi măriţi în intervalul orar 7.00 - 11.00, întrucât traficul este mai aglomerat pe sensul de mers spre zona centrală a oraşului.

Între orele 11.00 şi 15.00, timpii vor fi egali, iar după ora 15.00 până la ora 23.30 timpii la culoarea verde a semafoarelor, dinspre centru spre celelalte zone ale oraşului, vor fi măriţi.

Anunţ pentru licitaţie

„În momentul în care se modifică timpii la secundar, semaforul are nevoie de cinci sau şase cicluri să recunoască modificarea, interval în care se pot întâmpla accidente“, a declarat şeful Serviciului Iluminat Public (SIP) din cadrul Primăriei Constanţa, Viorel Farcaş.

Reprezentanţii SIP spun că au preferat să oprească secundarele pentru a nu exista discrepanţe între culoarea semaforului şi secundele indicate. „Am luat această măsură până când vom achiziţiona aparatele ce ajută la sincronizarea rapidă între secunde şi culoarea semaforului şi pentru care s-a dat deja anunţul public pentru începerea licitaţiei“, a mai declarat Viorel Farcaş.

Interzis virajul la stânga

O altă măsură pentru o circulaţie lejeră în oraş a fost deja luată prin punerea în funcţiune a semaforului de la intersecţia dintre Şoseaua Mangaliei şi strada Pandurului. Acolo însă a fost luată măsura interzicerii virării la stânga.
„Acelaşi principiu urmează să fie aplicat şi pentru punerea în funcţiune a semafoarelor de la intersecţiile Alexandru Lăpuşneanu - strada Nicolae Iorga şi Alexandru Lăpuşneanu - strada Bucureşti“, a mai spus Viorel Farcaş. Pe bulevardul Aurel Vlaicu va mai fi amplasat un sens giratoriu la intersecţia cu strada Interioară.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite