Constanţa: Luptă româno-bulgară pentru un circuit de F1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Luptă româno-bulgară pentru un circuit de F1
Constanţa: Luptă româno-bulgară pentru un circuit de F1

Zonele vizate pentru amenajarea acestuia au fost identificate în sudul litoralului românesc şi în zona Silistra din Bulgaria, iar decizia va fi luată în funcţie de rapiditatea cu care se vor obţine avizele necesare.

Nicolae Şerbu, organizatorul circuitului de viteză de la Bucureşti care deţine şi licenţa pentru astfel de competiţii, a prezentat ieri proiectul amenajării unui circuit permanent în zona localităţii constănţene 23 August.

După mai multe luni de tatonări, inclusiv în zona Călăraşi, locaţia a fost aleasă pentru sudul litoralului românesc. „Din partea noastră există toată deschiderea, pentru că se vor crea locuri de muncă, iar localitatea se va dezvolta turistic“, a declarat primarul din 23 August, Mugur Mitrana.

Nicolae Şerbu a recunoscut că demersuri asemănătoare au fost începute şi în Bulgaria în zona Silistra, unde se află un aeroport dezafectat, iar decizia va fi una singură pentru sud-estul Europei.

„Depinde de autorităţi, iar în trei luni lucrările pot fi demarate dacă se obţin toate autorizaţiile necesare. În Bulgaria am găsit mai multă deschidere pentru un astfel de proiect“, a declarat Nicolae Şerbu.

„Este important ca un astfel de circuit să fie inclus în sectorul economic, iar dacă este unul permanent, posibilităţile de dezvoltare sunt mai mari“, a declarat şi Gaetano Limongi, proprietarul circuitului de Formula 1 de la Imola şi de 30 de ani organizator al Marelui Premiu de Formula 1 al statului San Marino. 


Investitorii spun că un circuit permanent de Formula 1 va atrage mai mulţi turişti. FOTO: ROMPRES

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite