Constanţa: Lună de miere de 25.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constănţenii cu dare de mână aleg destinaţii exclusiviste. Deşi au tot anul marea la picioare, tinerii constănţeni îşi petrec luna de miere în zone litorale din străinătate.

Alina Isac (28 de ani) şi George Agachi (30 de ani), din Constanţa, sunt împreună de patru ani, iar la finele lunii august s-au căsătorit. Au ales să-şi petreacă luna de miere pe insula Corfu. „Era extrasezon şi nu prea aveai unde te distra, însă până la urmă am găsit noi soluţii şi ne-am simţit foarte bine. Am ales Corfu pentru că am vrut să plecăm într-o zonă însorită“, povesteşte Alina. Cei doi tineri au stat 8 zile în Grecia şi au plătit 668 de euro.

Laura Ţâcmeanu (23 de ani) şi Marius Odagiu (24 de ani) se vor căsători sâmbăta viitoare. Nu şi-au luat deocamdată bilete pentru luna de miere, însă sunt hotărâţi să meargă în Europa. „Cred că vom alege un circuit în care să fie incluse mai multe capitale europene. Eu vreau să vizitez cât mai multe obiective“, spune Laura.

Zonele însorite, căutate de constănţeni

Reprezentanţii agenţiilor de turism spun că destinaţiile litorale sunt cele mai căutate. „Un cuplu a plătit pentru luna de miere 25.000 de euro. Au avut 16 zile de croazieră, iar în total au stat o lună. A fost un itinerariu ce a cuprins zona Emiratelor Arabe, apoi au mers spre India“, spune Cristian Bărhălescu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de
Turism (ANAT), regiunea Sud-Est. El spune că mulţi tineri preferă pentru luna de miere destinaţii precum Turcia, Egipt sau Tunisia. „Soarele şi căldura sunt foarte apreciate de constănţeni“, spune Bărhălescu.

Oferte sunt pentru toate buzunarele. Şapte zile în Cipru, la cinci stele, costă 900 de euro de persoană, iar sejurul în Tenerife - 560 de euro de persoană. „Pentru că este vorba despre luna de miere, tinerii căsătoriţi sunt primiţi cu şampanie, cu fructe, au la dispoziţie jacuzzi cu lumânări“, spune Raluca Nicolescu, agent de turism.

De asemenea, un sejur la Paris, ce include cinci nopţi de cazare la un hotel din centrul capitalei, costă 900 de euro de persoană. În Grecia, luna de miere poate costa şi 1.000 de euro, pentru amândoi, în cazul în care cuplul are norocul să găsească o ofertă, iar în Turcia - 220 de euro de persoană, all-inclusive.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite