„Lui Mazăre îi mut cluburile pe lac“, a spus Ministrul Turismului, Elena Udrea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a declarat că propunerea hotelierilor de a da fiecărei staţiuni un specific aparte - club, de tineret, familie este binevenită, dar la Mamaia cluburile deranjează turiştii care vin la odihnă în cursul săptămânii.

„Mamaia s-a transformat într-o staţiune de weekend, unde defilează cei cu maşini scumpe. Sunt de acord cu primarul Radu Mazăre care a transformat staţiunea într-un centru al distracţiei, dar ce se întâmplă în celelalte zile ale săptămânii, când familiile vin la mare pentru odihnă?“, a spus astăzi, la Constanţa, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, care a iniţiat, în această vară, mai multe controale pe litoral privind poluarea fonică.

Ministrul a spus că susţine orice proiect de investiţie în staţiunile de pe litoral, cum ar fi cel al Primăriei Constanţa de a face în zona lacului Siutghiol un centru exclusiv pentru cluburi.

„Cartierul“ Mamaia, sub asediul lui Mazăre. Edilul-şef al Constanţei vrea autonomie în staţiune

Plajele, în administrarea hotelierilor

Totodată, ministrul s-a arătat interesat de a aproba în cel mai scurt timp Legea turismului, dezbătută de curând la Olimp. Reamintim faptul că printre amendamenetele propuse de asociaţiile şi patronatele de pe litoral se numără trecerea atribuţiilor de clasificare hotelieră şi  licenţiere a agenţiilor de turism către autorităţile locale, utilizarea taxei hoteliere pentru promovare în proporţie de cel puţin 50%,  eliminarea obligării hotelierilor de a deschide unităţile de cazare la date impuse de MDRT, majorarea cu 50% a impozitelor pe clădiri pentru hotelierii care nu funcţionează cel puţin 60 zile pe sezon. În ceea ce priveşte administrarea plajelor, ministrul Turismului a spus că acestea ar trebui să treacă direct la hotelieri, fără intermediari.

Investiţii în sudul litoralului

Ministrul Elena Udrea a spus că, în colaborare cu Primăria Mangalia, MDRT va aloca fonduri pentru reabilitarea şi modernizarea staţiunilor din sudul litoralului. „Este vorba despre lucrări la aleile din staţiune, canalizare, iluminat public, amenajarea falezelor, dotarea cu mobilier urban, amenajarea de noi spaţii verzi. Totodată, am discutat cu autorităţile şi hotelierii din sudul litoralului pentru a realiza, la Comorova, un centru de agrement pentru biciclişti şi rolleri“, a spus ministrul Elena Udrea.

Hotelierii de pe litoral cer taxe mai mici

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite