Radu Mazăre: „Aşa înţelege doamna ministru Nuţi să facă turism în România“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilul Constanţei a criticat-o şi astăzi pe Elena Udrea pentru haosul de pe plaja din staţiunea Mamaia. El a amendat şi o societate care a amplasat pe plaja din dreptul hotelului Doina o instalaţie de agrement.

„Vreau să vă spun că nu suntem într-un parc de distracţii, nu suntem într-un loc amenajat pentru aşa ceva, nu suntem în Satul de Vacanţă, suntem pe plaja din Mamaia. Aceste utilaje care au nevoie de autorizaţie de construcţie, care au nevoie de racord de energie electrică se găsesc pe plaja din Mamaia. Aşa înţelege doamna ministru Nuţi să facă turism în România“, a declarat Radu Mazăre, aşezat comod pe una dintre maşinuţele instalaţiei de agrement. Firma care deţine instalaţia este SC Macht 1 Kart Palas SRL din Constanţa, însă la sosirea primarului nu era niciun reprezentant la faţa locului, care să dea explicaţii.

Amenda, singura posibilitate

Mazăre a declarat că societatea a fost amendată, în urmă cu trei săptămâni, iar Inspectoratul de Stat în Construcţii a fost informat. „Acum două luni, cu surle şi trâmbiţe dăduse (n.r. ministrul Elena Udrea) o ordonanţă care să-i permită să demoleze în 24 de ore, chiar dacă se află pe proprietate privată, construcţiile, iar această ordonanţă este încă în vigoare“, a declarat Mazăre. El a spus că Inspectoratul de Stat în Construcţii şi Apele Române ar mai fi instituţiile care ar fi putut să ridice acea instalaţie de pe plajă, dar nu au făcut-o. „Noi am dat acum trei săptămâni amendă, am informat Inspectoratul de Stat în Construcţii despre ceea ce se găseşte aici, ei ar fi trebuit în 24 de ore, conform ordonanţei 50/2001 să vină şi să demoleze. Iată că a trecut aproape o lună, iar lumea se bucură în voie şi în plăcere de maşinuţe electrice pe plaja din Mamaia“, a conchis primarul.

Declaraţie surprinzătoare

La rândul său, şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii, Gigi Chiru, a spus că declaraţia edilului îl surprinde şi nu o înţelege. „Legea 50/1991 îi permite să desfiinţeze toate construcţiile ilegale aflate pe teritoriul public şi privat al municipiului Constanţa pe cale administrativă“, a spus Chiru.

Reprezentantul Administraţiei Bazinale Apele Române Dobrogea Litoral, Cătălin Anton, a declarat, la rândul său că, în conformitate cu Planul urbanistic Zonal „aprobat de onor Consiliul Local Constanţa, în aria respectivă există şi zonă de agrement“. „Firma respectivă a depus documentaţia la noi. La rândul nostr, am solicitat acordul operatorului de plajă şi aşteptăm un răspuns. Abia atunci ne putem pronunţa dacă instalaţia este amplasată ilegal sau nu“, a declarat Anton.

Operatorul zonei respective de plajă este Romned Port Operator.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite