Constanţa: Lucrările la Băile Reci 1 au început cu o pauză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Lucrările la Băile Reci 1 au început cu o pauză
Constanţa: Lucrările la Băile Reci 1 au început cu o pauză

Săptămâna trecută, directorul administrativ al Spitalului Clinic de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie din Eforie, Gheorghe Iatan, care are în administraţie Bările Reci 1 şi 2, a anunţat că astăzi vor începe lucrările.

La ora 10.00, din păcate, un lacăt mare stătea agăţat pe poarta de acces spre şantier, sub o tăbliţă pe care scria „Accesul interzis. Proprietate privată“.

Dincolo de gard, nicio mişcare. Întrebat despre motivul pentru care lucrările nu au început aşa cum a anunţat, Gheorghe Iatan a declarat: „Maşina cu muncitori este pe drum şi ajung în cursul zilei de astăzi. Vin de la Râmnicu Vâlcea, iar mai întâi trebuie să amenajeze şantierul“.

Cunoscuta bază de tratament este nefuncţională de 10 ani, după ce a fost inundată din cauza ridicării nivelului Lacului Techirghiol.Pentru renovare, conducerea unităţii a obţinut 3,6 milioane de lei de la bugetul de stat. A fost organizată licitaţia, lucrările urmând să fie realizate de o firmă din Râmnicu Vâlcea. „Termenii contractuali presupun finalizarea lucrărilor până la 31 decembrie 2009 pentru ca la începutul sezonului viitor să poată fi date în folosinţă“, a mai spus Iatan în urmă cu o săptămână.

În apropiere sunt şi Băile Reci 2, care au fost redeschise în luna iulie, în urma unei investiţii de 2,2 milioane de lei. Baza a fost redeschisă atât pentru turişti, cât şi pentru pacienţii Spitalului Clinic de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie din Eforie. Zona a fost igienizată, iar baza de tratament este dotată acum cu cabine de duş şi vestiare.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite