Constanţa: Irina Loghin şi Fuego au cântat pentru bătrânii de la azil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Irina Loghin şi Fuego au cântat pentru bătrânii de la azil
Constanţa: Irina Loghin şi Fuego au cântat pentru bătrânii de la azil

Cei doi artişti au făcut pentru a doua oară o surpriză de proporţii pensionarilor care trăiesc în cămin. Bătrânii de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanţa au fost ieri răsfăţaţi cu un show de excepţie susţinut de Irina Loghin, Fuego, Ion Amititeloaie şi Tiţa Barbu. 

Bătrâneii s-au strâns cu mic cu mare în curte şi i-au ascultat cu multă atenţie pe soliştii de muzică populară veniţi special pentru ei. La fiecare colţ se afla câte un grup de vârstnici. Şuşoteau între ei, cântau, iar când a venit vorba de horă, mulţi dintre ei s-au ridicat de pe scaune şi au început să sară cât îi ţineau picioarele.
 
Au zâmbit şi au schimbat impresii, fiind surprinşi de spectacolul de muzică populară pregătit de organizatori. Într-o atmosferă de mare sărbătoare, pensionarii au aplaudat la scenă deschisă recitalurile susţinute de îndrăgiţii artişti populari.

Prezentatorul spectacolului, Ionuţ Dulgheriu, a declarat că este pentru a doua oară când soliştii au acceptat să cânte gratis pentru bătrâni.

Irina Loghin versus manelişti

Aplaudată şi răsplătită cu mai multe buchete de flori, Irina Loghin a declarat că publicul este peste tot extraordinar, însă: „Nu mai e ce-a fost odată. Oamenii sunt acum preocupaţi cu grijile şi problemele lor şi nu mai vin la spectacole ca-n anii trecuţi“.

Interpreta şi-a manifestat nemulţumirea vizavi de faptul că impresarii au ajuns să-i bage-n spectacole alături de manelişti:  „Aş prefera ca atunci când mă mai cheamă  să cânt pe undeva, să fiu măcar inclusă într-o reprezentaţie alături de colegi de-ai mei care interpretează numai folclor şi nu manele“.

Fuego merge la plajă doar noaptea

Paul Surugiu, alias Fuego, se află pe litoralul Mării Negre până la sfârşitul lunii august. Este bucuros că oamenii încă vin la recitalurile lor, însă spune că solicitările nu mai sunt ca în anii anteriori. „Probabil că sunt artişti care stau acasă şi nu mai cântă deloc“, a precizat acesta.

Pentru că au spectacole în toate staţiunile, Fuego nu prea mai are timp liber.  „Ne odihnim ziua şi muncim după ora 19.00. Reuşesc totuşi să merg noaptea cu picioarele puţin prin nisip, că de plajă nici nu poate fi vorba. Avem spectacole toată săptămâna, iar în zilele libere mergem la casele de bătrâni, acolo unde ei se pregătesc cu câteva zile înainte pentru sosirea noastră. Mă bucur că măcar pentru câteva minute îi facem să uite de griji, însă mă doare tare mult faptul că unii dintre ei nu au mai fost vizitaţi de ani buni de copiilor“, a spus artistul.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite