Locul unde Hagi caută viitorul rege al fotbalului GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii fotbalişti visează să-i calce pe urme lui Gheorghe Hagi
Tinerii fotbalişti visează să-i calce pe urme lui Gheorghe Hagi

„Regele fotbalului“ a deschis în weekend porţile Academiei ce-i poartă numele, unde se antrenează 300 de copii şi adolescenţi talentaţi. Gheorghe Hagi a pus bazele proiectului său de suflet în Dobrogea natală, acolo unde şi el a învăţat să stăpânească balonul rotund

Academia, ce-i poartă numele şi a devenit pepinieră pentru lotul naţional, se află la câţiva kilometri de Constanţa, la capătul unui drum pietruit ce porneşte din şoseaua de variantă a oraşului Ovidiu.
„Regele“ a pus la bataie aproximativ 10 milioane de euro pentru acest proiect, pentru că vrea cu orice preţ să-l găsească pe viitorul rege al fotbalului românesc. „Respect fotbalul, îl iubesc şi încerc să las ceva în urmă“, spune Hagi când vine vorba despre proiectul său de suflet.

Şcoala de fotbal

Academia lui Hagi este o şcoală de fotbal şi de ambiţie, la care sunt înscrişi 300 de copii şi adolescenţi. Unii se antrenează doar în weekend şi încă descoperă misterele balonului rotund. Cei mai buni se pregătesc de performanţă şi au intrat deja în programul zilnic de cantonament, la fel ca adevăraţii fotbalişti. Au fost aduşi din toate colţurile ţării, iar acum locuiesc împreună la hotelul Iaki, din Mamaia. Învaţă la aceeaşi şcoală, la Ovidiu, iar viaţa lor este ordonată de antrenamente, deplasări, meciuri. Nu mai contează nici că îşi văd familiile doar în vacanţe. Toţi un acelaşi vis – să fie într-o zi ca „Regele“ Hagi.



„Eu sunt de un an şi cinci luni la academie, la echipa Juniori B, iar în prezent sunt cel mai bun portar. Mi-ar plăcea să ajung să joc la una dintre cele mai bune echipe din Europa“, spune Vlad Hânţescu (17 ani), din Suceava. „Eu joc de un an la Academie, dar am început să fac fotbal acum opt ani. Vreau să reuşesc să joc la o echipă mare“, îl completează Adrian Boitoş (16 ani), din Oradea, care joacă pe un post de mijlocaş central la echipa Juniori B.

Tot la Academie se antrenează şi fiul lui Gheorghe Hagi, Ianis, în vârstă de 12 ani. În acelaşi proiect este inclusă şi echipa Viitorul Constanţa, care în prezent se află pe primul loc în Liga a II-a, cu mari şanse de promovare. De altfel, antrenorii se mândresc cu numărul mare de jucători selectaţi la loturile naţionale. Numai în acest an, 32 de fotbalişti au trecut la acest nivel.

Pe terenurile Academiei

Academia lui Gagi prinde contur pe zi ce trece. Lucrările au început în 2009 şi ar fi trebuit să se încheie anul acesta. „Nu am putut respecta acest termen. Vom termina lucrările în 2012, probabil 2013“, a declarat marele fotbalist în weekend, când el însuşi a fost ghid pe terenurile de fotbal de la Ovidiu.



Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi“ se întinde pe o suprafaţă de şapte hectare şi cuprinde nouă terenuri de joc. Muncitorii lucrează de zor la tribunele terenului principal de joc, ce va putea găzdui aproximativ 2.500 de spectatori la campionatele naţionale de juniori.

Hotelul pentru fotbalişti, gata peste un an

Acolo se fac deocamdată doar antrenamente. Lucrările la spaţiile de cazare şi la vestiare nu au fost finalizate.  A fost ridicat un hotel cu 40 de camere, unde se vor muta copiii care stau în prezent la Iaki.

„Vor avea acolo sală de internet, dar şi bibliotecă, cinema, restaurant. Va fi un regim strict. În camere nu vor  avea voie cu televizoare sau calculatoare. Programul lor începe la ora 7.00 şi se încheie la ora 22.00, când se dă stingerea. Sportul înseamnă multă muncă, dar şi disciplină“, a spus ferm Gheorghe Hagi.
Tot în incinta hotelului se vor afla şi birourile angajaţilor. De asemenea, va fi deschis un muzeu, cu tricouri, tablouri şi trofee ale marelui fotbalist. Hotelul va fi deschis peste aproximativ un an.



În weekend, „regele“ fotbalului românesc a trecut în revistă şi rezultatele notabile ale tinerilor fotbalişti, obţinute atât la nivel naţional, cât şi internaţional. „Strategia noastră este să devenim cei mai buni. Vrem să arătăm că ne putem impune“, a conchis Hagi.

Hagi, din nou pe teren
„Regele“ a intrat în joc vineri seara, într-un meci demonstrativ disputat între jurnalişti şi reprezentanţii Academiei de Fotbal. Hagi a îmbrăcat tricoul ziariştilor, însă a avut probleme în prima repriză, pentru că s-a accidentat la picior şi a trebuit să iasă din joc. A intrat din nou pe teren în repriza a doua de joc. Meciul s-a încheiat cu scorul de 8 - 8. Hagi a cerut lovituri de departajare, însă nimeni nu a mai contabilizat golurile.

Ianis Hagi la antrenament
Porţi deschise la Academia de Fotbal a lui Gheorghe Hagi
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite