Locuinţele artiştilor, motiv de discordie între prefectură şi Consiliul Judeţean Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul judeţului, Caludiu Palaz, a atacat în contencios-administrativ hotărârea Consiliului Judeţean de redistribuire a locuinţelor artiştilor de la Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski.

Instituţia a trecut la începutul acestei luni în administrarea Ministerului Culturii.

Astăzi, Prefectura Constanţei a cerut Tribunalului Constanţa anularea hotărârii 404/2010 adoptată de Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) în şedinţa publică din 15 decembrie, care se referă la stabilirea destinaţiei spaţiilor din blocul L4 de pe Aleea Magnoliei, în care locuiesc artiştii Teatrului Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski.
 
Din punctul de vedere al prefectului, adoptarea hotărârii s-a făcut fără respectarea normelor legale, preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, „confiscând practic cele 30 de locuinţe ale artiştilor şi redistribuindu-le, fără a lua în considerare că există contracte de închiriere încă în vigoare ale angajaţilor Teatrului Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski“.

„Corect ar fi fost ca odată cu trecerea teatrului de sub autoritatea Consiliului Judeţean Constanţa în subordinea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, să se procedeze şi la o predare a spaţiilor de locuit, într-o formă sau alta. Este de datoria noastră, a tuturor autorităţilor locale şi judeţene, să găsim soluţii pentru a ne proteja artiştii, astfel încât actul cultural să nu aibă de suferit“, a mai spus prefectul.

Până la soluţionarea dosarului, actul administrativ adoptat de Consiliul Judeţean este suspendat de drept, artiştii având dreptul de a dispune în continuare de locuinţele lor.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite