Constanţa: Locuinţe noi pentru familiile evacuate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Locuinţe noi pentru familiile evacuate
Constanţa: Locuinţe noi pentru familiile evacuate

La Eforie, primăria a început mai multe proiecte de construire de locuinţe pentru familiile sărace. Imobilele sunt ridicate pe Bulevardul Soarelui din Eforie Sud. Este vorba despre 72 de apartamente cu două camere, 16 apartamente cu trei camere şi 36 de garsoniere. Lucrările au început acum două luni şi vor fi finalizate în doi ani.

Proiectul costă 200 de miliarde de lei. Pentru efectuarea lucrărilor de construcţie şi montaj banii au fost alocaţi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, iar fondurile pentru utilităţi, 145 de locuri de parcare şi două locuri de joacă vor fi asigurate de la bugetul local.

Locuinţele se vor închiria contra sumei de 1,43 de lei pe metrul pătrat şi vor fi destinate în special persoanelor care au rămas fără locuinţă după ce au fost evacuate din casele naţionalizate.

Şi pe strada Republicii, din Eforie Sud, sunt construite alte 124 de locuinţe. Blocurile sunt aproape  finalizate, în acest moment efectuându-se lucrările de finisaje.

„Sper ca la finalizarea acestora, în 2010, problema locativă în Eforie să fie rezolvată în procent de 90%. Tot în Eforie Sud se vor construi 132 de locuinţe tip ANL în regim de închiriere“, a declarat Ovidiu Brăiloiu, primarul oraşului.

Până în prezent, la Primăria Eforie au fost depuse 800 de dosare pentru obţinerea unei locuinţe, însă multe nu au fost validate. Solicitanţii fie nu îndeplineau condiţiile de atribuire, fie aveau dosarele incomplete.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite