Constanţa: Explozia locomotivei din Târguşor a făcut victime

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ajutorul de mecanic al vehiculului de cale ferată şi-a pierdut viaţa în explozia produsă ieri. Flăcările au izbucnit la motorul uneia dintre locomotivele unui tren care transporta alumină calcinată.

UPDATE Trenul se deplasa pe ruta Tulcea - Slatina. Când au observat că a izbucnit un incendiu, mecanii au decuplat locomotiva de restul vehicului de cale ferată şi au sunat la 112. Incendiul a fost urmat de o explozie în care şi-a pierdut  viaţa Vasile Monaf, de 44 de ani.

Două autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea au ajuns în staţia Târguşor, unde a fost garată locomotiva. Pompierii au lichidat flăcările, însă nu au mai putut face nimic pentru ajutorul de mecanic. Trupul bărbatului a fost găsit între motorul locomotivei, scaun şi geam.

„Locomotiva a fost distrusă în proporţie de 60 la sută“, au declarat reprezentanţii ISU Dobrogea.

Surse din cadrul anchetatorilor spun că mecanicul de bord şi-a pierdut viaţa. Flăcările au izbucnit în timp ce trenul se afla în dreptul localităţii constănţene Târguşor.

Marian Becheanu, inspector şef adjunct pe Sănătate şi Securitate în Muncă în cadrul Inspectoratului teritorial de Muncă Constanţa a confirmat incidentul. „La faţa locului se află un inspector pentru anchetă. Din primele informaţii, incidentul a pornit de la o defecţiune la locomotiva diesel hidraulică. A început să iasă fum din sala motoarelor, iar când a mers să vadă ce se întâmplă a avut loc o explozie. Am înţeles că a fost rănit de bucăţile de metal sărite“, declarat Marian Becheanu.

Ancheta este încă în desfăşurare, primele rezultate urmând a fi făcute publice mâine.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite