Liviu Pinelis - Medicul care pictează peisaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi a studiat Medicina, cochetează cu pictura încă de pe băncile şcolii. Acum realizează peisaje superbe.

Deşi a lucrat o viaţă întreagă ca medic de întreprindere, Liviu Pinelis a iubit pictura şi a încercat să-i desluşească tainele de unul singur. El a fost atras de pictură încă din copilărie, fiind fascinat de tablourile unchiului său.

„Mi-am petrecut majoritatea vacanţelor, la bunici, la Ploieşti, iar acolo mă întâlneam mereu cu un unchi care era pictor. Aş putea spune chiar că am fost înconjurat de tablouri de mic“, a declarat artistul. Pasiunea pentru pictură a fost completată printr-o lectură constantă a lucrărilor de specialitate. Liviu Pinelis a admirat totdeauna operele de artă ale pictorilor impresionişti, post-impresionişti şi expresionişti şi s-a documentat temeinic despre tot ceea ce înseamnă pictură.

Prima expoziţie, în 2008

Artistul s-a hotărât să se înscrie în Asociaţia Artiştilor Plastici Amfora abia în anul 2008. Până atunci a pictat doar pentru el, lucrările sale fiind admirate de familie sau prieteni. În urmă cu doi ani, însă, a fost convins să vină la asociaţie şi să participe alături de alţi membrii ai acesteia la numeroase expoziţii personale sau de grup.

Pictează pe muzică clasică

Lucrările sale, în special de mari dimensiuni, redau locuri prin care a trecut de-a lungul timpului şi care l-au impresionat. „Pictez în general peisaje, dar fac şi portrete şi alte genuri de tablouri“, a precizat el.

Pictorul spune că ideile îi vin pe moment şi că nu are niciodată nevoie de ceva special care să-l inspire. „Orice loc pe care îl vizitez mă poate inspira. Am inserat în tablourile mele până şi mormanele de gunoi. Lângă Biserica Armeană găseam mereu gunoaie, aşa că le-am transpus pe pânză“, a spus Liviu Pinelis. 

Şi-ar dori ca expoziţia personală din luna septembrie să fie apreciată de critici şi iubitorii de artă.  Între timp lucrează asiduu pentru a fi gata în timp util  pentru vernisaj. Se aşază în faţa şevaletului de la primele ore ale dimineţii şi se mai ridică seara. „Pictez şi ascult muzică clasică în acelaşi timp.
Muzica îmi dă o stare excelentă. Mă inspiră şi parcă am mai mult spor când mă apuc de treabă“, a completat Liviu Pinelis.

Crede că se poate trăi şi din pictură, însă nu şi în judeţul Constanţa. „La noi sunt foarte puţini artişti care scot bani din tablourile pe care le realizează şi aceia sunt toţi profesionişti. Amatorii nu prea au şanse să-şi vândă lucrările“, este de părere Liviu Pinelis. 

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite