Constanta: Litoral 2009/Apa mării este de bună calitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Litoral 2009/Apa mării este de bună calitate
Constanta: Litoral 2009/Apa mării este de bună calitate

Analizele efectuate de specialiştii la probele prelevate din mai multe zone arată că apa nu prezintă risc de îmbolnăvire pentru turişti. Singurul disconfort este provocat de invazia de alge provocată de temperaturile ridicate.

Medicii spun că în staţiunile Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, apa mării este de o calitate foarte bună, iar în Constanţa, Costineşti şi cordonul Eforie la standarde bune.

Informaţiile au fost preluate din  buletinele informative ale  Direcţiei  de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa (DSPJ) care a colectat probe din 25 puncte de recoltă pentru a depista parametrii de coliformi totali, enterococi şi salmonella.

Voluntarii  de la ONG Mare Nostrum au sesizat autorităţile că pe plajele din 2 Mai şi Vama Veche cantitatea de alge existentă în apropierea malurilor este destul de mare şi s-a solicitat intervenţia utilajelor. În fiecare săptămână, voluntarii Mare Nostrum pot fi  întâlniţi pe plajă, unde răspund solicitărilor de informare venite din partea turiştilor, inclusiv despre apele de îmbăiere.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite