Constanta: Litoral 2009/Ping-pong cu barierele din Vama Veche

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Litoral 2009/Ping-pong cu barierele din Vama Veche
Constanta: Litoral 2009/Ping-pong cu barierele din Vama Veche

Plângerea autorităţilor la adresa vandalilor care au rupt barierele de pe plajă a ţinut tot atâta timp cât au funcţionat şi barierele: o zi. După pistele de biciclete şi barierele de pe faleză, turiştilor li se pregăteşte o nouă surpriză: maşinile vor fi interzise definitiv pe plaja din Vama Veche. 

Nicolae Urdea, primarul comunei Limanu, de care ţine satul Vama Veche, spune că a sesizat joi distrugerea şi furtul unora dintre barierele pe care le-a montat acum o săptămână pe plaja din Vama Veche. La o zi după, ieri, primarul a renunţat la plângere. În tot acest timp şeful de post din Limanu nu ştia nimic de plângere.

 „Din câte am înţeles, noaptea trecută (miercuri noaptea – n. red.) ar fi fost demontată o barieră, iar celelalte, cu o zi înainte, de către cei de la primărie pentru a pune alt model”, declara, joi seara, agentul-şef al Poliţiei din Limanu, Ion Vătăşelu.

N-are cine să păzească barierele

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, Radu Croitoru, a spus că nu există nicio sesizare referitoare la barierele dispărute. „Nu există nicio plângere penală înregistrată. Autorităţile din Limanu au renunţat la bariere pentru că şi-au dat seama că nu au cum să le ţină acolo fără pază”, a declarat Radu Croitoru.

Reprezentanţii poliţiei susţin că paza barierelor nu ar fi putut fi realizată  de către agenţi deoarece în Vama Veche nu există un punct fix de poliţie.

„Există echipaje care patrulează pentru a sesiza eventualele altercaţii şi scandaluri, dar nu pot monitoriza permanent acele bariere. Bineînţeles, dacă ar fi observat vreo distrugere, ar fi sesizat-o”, a mai spus reprezentantul IPJ Constanţa.

Odiseea barierelor

Reprezentanţii autorităţilor locale din Limanu au montat sâmbăta trecută bariere la cele cinci intrări în zona plajei de la Vama Veche.

Decizia de instalare a barajelor a fost luată luna trecută de Consiliul Local din Limanu pentru a reduce numărul de maşini care blochează plaja şi pista de biciclete de pe faleză.

Călcate în picioare

În noaptea de miercuri spre joi, barierele au fost distruse de persoane pe care autorităţile nu au reuşit încă să le identifice. Joi noaptea, la debutul Festivalului Folk You, barierele erau smulse din pământ, unele erau trântite pe marginea drumului, iar altele dispăruseră cu totul.

 „Le-au luat noaptea trecută (n.red. - miercuri noaptea), pe la 4.00 dimineaţa. Le-au scos nişte indivizi care plecau de la Stuf”, povesteşte vânzătorul de la un bar de lângă bariera montată pe Strada Principală.

Majoritatea turiştilor veniţi în Vamă sunt de părere că maşinile nu au ce căuta pe plajă. „Cred că dacă maşinile sunt problema, ar trebui să fie interzise definitiv. Dar aşa, oamenii vor plăti şi nu se va schimba nimic“, a spus Marius, turist în Vamă.

Fără maşini în Vamă, de la anul

 Primarul comunei Limanu, Nicolae Urdea, a declarat, pentru „Adevărul de seară”, că intenţionează ca de la anul să interzică definitiv accesul maşinilor pe plajă.

 „Noi dorim să blocăm complet accesul maşinilor. Deja s-a ajuns la situaţia în care se fac promenade cu maşina pe faleză”, a explicat Nicolae Urdea.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite