Constanta: Litoral 2009/Barierele din Vamă au fost smulse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Litoral 2009/Barierele din Vamă au fost smulse
Constanta: Litoral 2009/Barierele din Vamă au fost smulse

La doar cinci zile după introducerea taxei de acces, porţile au fost dărâmate de vamaioţi. Primarul comunei Limanu susţine că a făcut plângere împotriva hoţilor, în timp ce poliţiştii de la 2 Mai spun că aceasta nu a ajuns la ei. 

„Nu ştiu cine a pus barierele şi nici cine le-a scos, dar îi caut să-mi dea banii înapoi. Ne-au fraierit”, a spus, revoltat, Rareş, un turist care a plătit miercuri 10 lei pentru a-şi lăsa maşina în apropierea cortului din Vama Veche.

 După doar o zi, din bariera metalică montată de autorităţi pe „strada principală” pentru a reduce accesul maşinilor pe plajă mai rămăsese aseară o singură bucată, aruncată la marginea drumului. 

Citiţi şi:

EXCLUSIV Revoltă în Vamă! Barierele antişmecheri de la intrarea pe plajă au fost smulse din pământ (GALERIE FOTO)

Constanţa: Turist în Vamă: „Cine a pus barierele să-mi dea banii înapoi!”

Constanţa: Localnic din Vamă: „Aici, cu rockerii ăştia, nu o să reziste nicio barieră!”



Intrarea, 5 lei

În acest loc, dar şi în alte patru puncte, reprezentanţii Primăriei Limanu au montat, zilele trecute, bariere la intrările în zona plajei. Accesul a fost permis doar după plătirea unei taxe de 5 lei. Această taxă a fost colectată doar o singură zi, pentru că, ieri, vamaioţii au rupt bariera şi au aruncat-o pe marginea drumului.

„A dispărut noaptea trecută, pe la patru dimineaţa. Au scos-o nişte indivizi care plecau de la Stuf”, a afirmat un vânzător de la barul din vecinătate. Pentru localnici, incidentul nu este însă surprinzător. „Bariere, aici? Poate dacă se plătesc şi paznici care să stea lângă ele”, a spus, amuzat, un vânzător de shaorma. „Poate în Mamaia merge să pui aşa ceva, dar aici, cu rockerii ăştia, nu o să reziste nicio barieră”, a mai declarat el.

Taxă pentru şmecheri

Primarul comunei Limanu, Nicolae Urdea, contactat aseară de „Adevărul de Seară Litoral”, a declarat că ştia de incident şi că a luat măsuri. „Din câte ştiu eu, aceste bariere au fost furate. Reprezentanţii Direcţiei de Gospodărire Comunală din cadrul primăriei, care s-au ocupat de montarea acestor bariere, au depus plângere la poliţie”.

Urdea este atât de supărat pe şoferii care intră cu maşina până în buza apei, încât e decis să blocheze în totalitate accesul maşinilor pe plaja de la Vama Veche. „Aşteptăm rezultatele anchetei poliţiei. Dar dacă nu ştim să fim civilizaţi, voi recurge la această măsură. Noi am vrut să limităm accesul şoferilor pe plajă, de aceea am pus şi acea taxă şi am montat şi barierele”, a mai spus, în exclusivitate pentru „Adevărul de Seară”, Nicolae Urdea.

Poliţiştii din Limanu spun însă că nu au ce investiga, pentru că nu au nicio plângere înregistrată din partea autorităţilor locale. „Din câte am înţeles, noaptea trecută ar fi fost demontată una, iar celelalte cu o zi înainte de către cei de la primărie pentru a pune alt model. Eu nu am fost în localitate, dar mă voi interesa”, a declarat, aseară, agentul-şef al secţiei de poliţie din Limanu, Ion Vătăşelu.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite