Constanţa: Litoral 2009 / Şepcile de marinar încing spriritele pe plajă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Litoral 2009 / Şepcile de marinar încing spriritele pe plajă
Constanţa: Litoral 2009 / Şepcile de marinar încing spriritele pe plajă

Noua modă pe litoral în materie de vestimentaţie sunt şepcile pe care le poartă mateloţii. Preţul unei bucăţi variează între 20 lei - 45 de lei, în funcţie de materialul din care sunt confecţionate dar şi de zona din care sunt achiziţionate.

În staţiunea Mamaia, rafturile magazinelor sunt doldora de şepcile cu care erau echipaţi cei de pe navele maritime. O serie de localuri şi-au epuizat stocul de la începutul săptămânii, urmând să facă încă o aprovizionare în următoarele zile.

Costumul de marinar, visul turiştilor

Vânzătoarele ne-au spus că au fost asaltate de cliente care întreabă de produsele cu pricina. „Azi dimineaţă o domnişoară vroia costum de marinar, ca să fie tacâmul complet. Nu am auzit de aşa ceva până acum. Ar fi puţin exagerat şi amuzant  ca tinerele să fie îm brăcate din cap până în picioare în haine de vapor”, ne-a vorbit Mioara Galea, de 35 de ani, afaceristă. Nicoleta Chiriac, de 25 de ani, vânzătoare, este încântată că a comercializat într-o săptămână 20 de şepci, a câte 20 de lei.

„Şepcile de marinar îmi dau senzaţia de libertate, simt că sunt în largul apei” - Cristina Condrea, (foto) studentă

„Nu doar domnişoarele sunt interesate de aceste piese, ci chiar doamne în vârstă. Mai avem vreo patru şepci şi le terminăm”, a afirmat tânăra care nu s-a îndurat să îşi ia una pentru ea deoarece, spune fata, nu i se potriveşte. „Nu cred că mi-ar sta bine. Am părul lu ng, multă lume îmi zice că aş arăta minunat cu acest model pe cap, dar eu am impresia că e ceva în neregulă, dacă aş purta-o. Oricum, sunt superbe”, este de părere angajata, din Mamaia.

Şedinţă foto în stil marinăresc

Turiştii sunt însă cei mai bucuroşi că pot găsi la mare tot soiul de accesorii.Cristina Condrea, de 24 de ani, studenta în Bucureşti, ne-a mărturisit că aceste şepci i-au făcut vacanţa mai frumoasă.

„Ieri mă plimbam cu o prietenă, când am văzut un copil care îl cicălea pe tatăl său să-i ia o şapcă de-asta. M-a atras. M-am dus direct la raft şi, fără să stau pe gânduri, am scos 30 de lei din buzunar pentru o bucată. Nu mi se pare scumpă. Îmi dă senzaţia de libertate, simt că sunt în largul apei”, ne explică tânăra, care în această dimineaţă se îndrepta cu o colegă pe faleză, pentru o şedinţă f oto, care să-i amintească de timpul petrecut la Mamaia.

Şepcile de marinar pot fi găsite la prăvălile din Mamaia la valori de până la 35 de lei, din material de pânză şi stofă. În Eforie Sud costul uneia ajunge la 40 de lei, în timp ce în Mangalia există şepci chiar la 45 de lei.

image
Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite