Constanţa: Litoral 2009 / Scade riscul de înec pe litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Litoral 2009 / Scade riscul de înec pe litoral
Constanţa: Litoral 2009 / Scade riscul de înec pe litoral

Salvamarii de la litoral spun că în perioada imediat următoare marea va fi mai liniştită şi că, implicit, scade riscul de înec.

„Săptămâna trecută, au fost intervenţii uşoare asupra a doi copii din tabăra Vama Veche, care au ieşit din zona delimitată de salvamari. Nu a fost de la valuri şi este îmbucurător faptul că marea nu va fi agitată nici în zilele viitoare“, a declarat George Lipoveanu, responsabil salvamar asupra zonei Vama Veche - 2 Mai.

Tot pe parcursul săptămânii trecute, pe plaja din Costineşti, salvamarii au intervenit şi au reuşit să salveze un bărbat de la înec. „Colegii mei au reuşit să-l resusciteze. Nu a fost niciun caz de înec în această săptămână pe plaja pe care o supraveghem noi. Sperăm ca lucrurile să decurgă bine în zilele viitoare şi să nu fie nevoie de intevenţia noastră“, a spus Ciprian Marancea, salvamar din Costineşti.

Un singur caz de înec

În această săptămână s-a înregistrat doar un singur caz de înec, în dreptul plajei din Eforie Nord, potrivit datelor furnizate de reprezentanţi ai salvamarilor din staţiunile din sudul litoralului. „Un băiat în vârstă de 24 de ani a fost găsit mort marţi de salvamari, în dreptul Hotelului Bellona“, a declarat Corina (foto), salvamar în staţiunea Eforie Nord.

În ceea ce priveşte Vama Veche şi 2 Mai, lucrurile au decurs bine, mai ales pentru această perioadă, de mijloc de sezon, când, de regulă, se întâmplau multe incidente.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite