Constanta: Litoral 2009 / Saturn, staţiunea în care turiştii se culcă devreme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Litoral 2009 / Saturn, staţiunea în care turiştii se culcă devreme
Constanta: Litoral 2009 / Saturn, staţiunea în care turiştii se culcă devreme

Cluburile în care tinerii se distrau anii trecuţi s-au închis vara aceasta. Singurii care se pot distra cu adevărat în această staţiune sunt copiii, pentru ei fiind deschise, până seara târziu, un parc de distracţie şi un circ.

Staţiunea Saturn este o oază de linişte pe litoralul românesc dar nu din cauză că este amplasată într-un loc feeric ci pentru că majoritatea teraselor au fost închise. Şi cluburile în care turiştii se distrau în fiecare noapte, în vacanţele trecute, au fost închise.

“Eu am lucrat la un club care a funcţionat până la sfârşitul verii trecute, dar var aceasta s-a închis. Patronii, pe care-i cunosc foarte bine, spun că nu-şi permit să-l deschidă pentru că vor ieşi în pierdere”, a spus Ionuţ, un tânăr localnic, care acum lucrează la o terasă.


Hotelurile sunt şi ele în pericol să se închidă

Situaţia este asemănătoare şi în cazul hotelierilor,staţiunea având o capacitate de cazare  de peste 13 000 de locuri, multe dintre camere oferind o panoramă superbă asupra mării.

“Nu înţeleg cum de se îngrămădesc toţi turiştii la Mamaia, mulţi dintre ei preferând să se cazeze la câţiva kilometric de mare, pe la particulari sau în hoteluri de mâna a doua, unde nu sunt condiţii, doar pentru a fi în Mamaia”, a spus Magda, o recepţioneră la un hotel.

Pentru o cameră la un hotel de trei stele în Saturn un turist trebuie să plătească în jur de 100 de lei iar camerele la particulari se pot închiria chiar şi cu 50 – 60 de lei pe zi. Şi agenţii comerciali, care vând suveniruri şi articole de plajă, sunt disperaţi din cauză că nule merg vânzările.

“Dau pe chirie 2000 de euro pe lună în condiţiile în care am vânzare în valoare de aproximativ un milion pe zi”, a spus Geta Farcaş, proprietara unui stand de pe faleza din Saturn.


Nu sunt locuri de parcare pentru cei care vin la circ

Plaja este singurul loc ce nu reacţionează la criză, iar nisipul primeşte încă turişti indiferent de câţi bani îşi permit aceştia să cheltuie într-un sejur. Să stea tolăniţi la soare şi să mai bea câte o bere la preţ de criză sunt singurele plăceri pentru turistul rătăcit în staţiunea în care nu se întâmplă nimic.

Cei care au copii se pot considera norocoşi deoarece chiar la ieşirea din oraş, spre Venus, sunt amplasate unele lângă altele un parc de distracţii pentru copii şi Circus Americano, care dă reprezentaţii în fiecare seară. Surprinzător, acestea sunt singurele lorcuri animate din staţiune.

“Ne-am făcut reclamă prin toate staţiunile iar cei care au copii şi au şi cu ce se deplasa vin până aici de dragul lor. Uite aşa reuşim să dăm spectacole în fiecare seară”, a spus Mihai, unul dintre reprezentanţii circului. Dar şi aici există un inconvenient, lipsa locurilor de parcare. Majoritatea celor care vin la circ nu au unde parca aşa că sunt nevoiţi să lase maşina în oraş.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite